Vaarwel landingsbaan

Algemeen
Heijmans is gestart met de ontmanteling van het voormalig Marinevliegkamp Valkenburg

Heijmans is 1 december gestart met het ontgraven en saneren van de ondergrond van de oude landingsbanen. De oude banen zelf zijn lang geleden al opgeruimd en op een andere plaats in het terrein vervangen door de huidige landingsbanen. Ook is deze week begonnen met de voorbereidende werkzaamheden voor de sloop van de huidige landingsbanen. Dit betekent dat van een klein deel van de landingsbanen een dun laagje asfalt wordt gefreesd. Dat gebeurt met een freesmachine waarbij het stof direct wordt afgezogen. In het 1e kwartaal van 2015 worden deze landingsbanen ook daadwerkelijk verwijderd.
 
Afscheid van de landingsbanen
Het voormalig Marinevliegkamp Valkenburg met daarbij de landingsbanen zijn voor vele omwonenden en belangstellenden geliefd terrein. Om het allemaal nog een keer te bekijken en te beleven organiseren de projectbetrokken organisaties (Rijksvastgoedbedrijf, Project Locatie Valkenburg en Heijmans) eind januari 2015 een moment om afscheid te nemen. Een unieke gelegenheid om een laatste blik te werpen op de banen en de werkzaamheden van Heijmans van dichtbij te bekijken. Wilt u daarbij aanwezig zijn, reserveer dan alvast de ochtend van zaterdag 31 januari 2015 in de agenda. Meer informatie over het programma en aanmelden volgt begin 2015.
 
Tijdens de Kerstvakantie geen inloopspreekuur
Heijmans organiseert op de maandagen van 15.00 tot 16.00 uur een inloopspreekuur op het projectkantoor dat is gevestigd op het voormalig Marinevliegkamp Valkenburg. Tijdens dit inloopspreekuur kunnen omwonenden en andere belanghebbenden vragen stellen over de ontmantelingswerkzaamheden. In verband met de geplande Kerstvakantie van Heijmans zal vanaf maandag 22 december 2014 tot maandag 19 januari 2015 geen inloopspreekuur worden gehouden. Uiteraard is Heijmans in deze periode wel telefonisch bereikbaar (24/7) op telefoonnummer: 073-5435353 (meldcode VALK) of via het emailadres: communicatievliegveldValkenburg@heijmans.nl.

Uit de krant