Genomineerden Vrijwilligersprijs 2014 Gemeente Katwijk

Algemeen
De genomineerden voor de Vrijwilligersprijzen 2014 zijn bekend. Dinsdag 9 december reikt burgemeester Jos Wienen deze Vrijwilligersprijzen uit tijdens een feestelijke avond voor vrijwilligers in TriPodia. Op deze feestelijke avond voor alle vrijwilligers in de gemeente worden de genomineerden op een bijzondere wijze voorgesteld.

Bent u vrijwilliger in Katwijk, Rijnsburg of Valkenburg? Dan bent u van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Meld u aan door een e-mail te sturen naar info@vipkatwijk.nl.

Genomineerd voor de Katwijkse Vrijwilligersprijs 2014 zijn
(in willekeurige volgorde):

Aanmoedigingsprijs (t/m 18 jaar)

Lilian-Kate van Beelen (15 jaar)
Lillian-Kate zet zich al jaren in op een toch voor jongeren ongewone locatie als Overduin. Om de week op dinsdagavond is zij actief bij de rolstoeldansgroep. Door middel van het rolstoeldansen worden de bewoners gestimuleerd om te bewegen voor zo ver zij dat kunnen. Zij laat zien op haar leeftijd dat het leuk is om iets voor een ander te doen.

Kevin Keereweer (17 jaar)
Kevin is iemand die altijd bereid is om zich in te zetten en is in zijn vrijwilligersfunctie enorm gegroeid. Hij is niet alleen actief bij Jongerencentrum Stappers maar o.a. ook bij de KRB, Oranje Rock, SKA en Scum. Kevin staat voor iedereen klaar maar probeert ook steeds dingen te ontwikkelen (naar zijn eigen mogelijkheden).

Lex Pardon (17 jaar)
Lex zet zich in als vrijwilliger bij meerdere organisaties. Bij Beach Club Katwijk helpt hij mee gedurende het competitieseizoen en is Lex actief als trainer (zijn pupillen zitten landelijk bij de beste 10 van Nederland) . Bij de Zeeverkenners is Lex actief als leiding en doet daar o.a. ook mee aan de zeilwedstrijden. Lex is motiverend voor andere leden van de beide organisaties.

Inspiratieprijs categorie 16 - 25 jaar

Tim van der Meij (21 jaar)
Tim is iemand die velerlei activiteiten ondersteunt, ook op plaatsen waar je iemand van deze leeftijd niet verwacht. Vanaf het begin is Tim betrokken geweest bij de oprichting van groep Connect. Hij heeft hiertoe het initiatief genomen en daarbij hulp gezocht van landelijke professionele organisaties. Tim heeft een manier gevonden om zijn eigen dromen, creativiteit en verlangen om in dienst te staan van Gods Koninkrijk zichtbaar te maken in de maatschappij.

Arnout Remmelzwaal (23 jaar)
Arnout is een vrijwilliger waar je op kunt bouwen. Bij Kattuk.nl zit Arnout in het bestuur. Voor De Zonnebloem bezoekt hij regelmatig mensen met een beperking en begeleidt groepen bij activiteiten. Als vrijwilliger was Arnout hoofdverantwoordelijk voor de organisatie en uitvoering van het Christelijk Jongerenfestival You Decide?!
 
Inspiratieprijs categorie 26 - 55 jaar

Hamdi Ali Bood (31 jaar)
Als alleenstaande ouder met 5 jonge kinderen weet Hamdi de tijd vrij te maken om zich als vrijwilligster in te zetten op de school van haar kinderen. Zij zit in de Ouderraad, is luizenmoeder en helpt mee in de schoolbibliotheek. Zij is een voorbeeld voor haar landgenoten in Katwijk en probeert hen ook te betrekken bij diverse schoolactiviteiten.

Coba Vooijs (50 jaar)
Coba is actief bij o.a. Reumapatiëntenvereniging Katwijk e.o., Wijkraad
Katwijk-noord, WMO-adviesraad en Stichting Huurderbelangen Duinstreek. Naast vele activiteiten binnen deze stichtingen en organisatie heeft zij (mede) een verwijzingsgids ontwikkeld heeft voor mensen met een handicap. Zij heeft zich ontwikkeld als een belangrijke steunpilaar op WMO-gebied binnen de gemeente Katwijk en adviseert mede vanuit deze organisatie de gemeente

Alinda Wolthuis (47 jaar)
Alinda is lid van wijkraad Valkenburg, secretaris bij Veilig Verkeer Nederland afd. Katwijk en PvdA Katwijk. Alinda onderscheid zich door de diversiteit aan vrijwilligersactiviteiten. Daarbij verleent zij nog hand en spandiensten op school, sportclubs en Castellempop. Naast haar werk en gezin, veel activiteiten en daardoor een voorbeeld voor velen.

Inspiratieprijs categorie 55+

Clasien de Best (81 jaar)
Mevrouw de Best vormt met velen de vrijwilligerskern in de Duinrand. Begonnen samen met haar man maar na zijn overlijden dit werk blijven doen. Ze is altijd bereid om te komen helpen en gaat onvermoeibaar door. Zij is één van de vrijwilligers die niet op willen vallen, maar opvallend belangrijk zijn voor het reilen en zeilen binnen de Duinrand.

Jan de Haas (66 jaar)
Jan is al meer dan 25 jaar actief bij Tafeltennisvereniging Rijnsoever. Actief voor de vereniging in het algemeen, als voorzitter van de onderhoudscommissie maar ook met name voor de minder validen groep die op zondagmiddag schuiftafeltennis speelt. Jan is een stille kracht die de handen uit de mouwen steekt als het nodig is. Hij heeft met zijn metselbedrijf belangeloos een grote rol gespeeld bij de bouw van de kleine zaal in 1992/1993 en is ook nauw betrokken bij de nieuwbouw.

Anneke Olivier (56 jaar)
Anneke is een vrijwilligster die jaren actief is en bevlogen is en blijft. Zij zet zich met name in bij afd. Medelanders van Welzijnskwartier. Het voor de medelander, desnoods tegen de stroom in blijven gaan, is klasse. Een duizendpoot in de activiteitencommissie. Laat medelanders kennismaken met de Katwijkse cultuur en omgeving. Begeleid nieuwkomers en is er crisisopvang nodig dan staat Anneke (gesteund door haar gezin) klaar om het gezin op te vangen. Ook is zij actief bij een volleybalvereniging en bij Stichting Sport & Recreatie met name het zwemmen op zaterdagmorgen.

Organisatie / Project

Connect Rijnsburg
Hervormde gemeente & Gereformeerde Gemeente Rijnsburg
Connect bestaat uit een grote groep jongeren in de leeftijd van 14 tot 18 jaar die zich geheel belangeloos inzetten voor een groep zeer kwetsbare burgers, zoals drugsverslaafden, eenzame ouderen, gehandicapten, daklozen. Connect is een voorbeeld voor andere groepen jeugdigen elders in Katwijk en sluit– hoewel geen criterium- naadloos aan bij de afnemende zorg door de overheid.

Jeugd EHBO

Rode Kruis afdeling Katwijk
Dit project bereikt veel basisschoolleerlingen in Katwijk. Kinderen leren op vroege leeftijd EHBO vaardigheden die vroeger of later de gehele bevolking i.h.b. van Katwijk ten goede kunnen komen. Hulpbereidheid onder kinderen wordt op deze wijze versterkt met doorwerking naar de toekomst.

Dansclub Sjansee
Stichting Sport & Recreatie
Dansclub Sjansee is al geruime tijd actief in de Katwijkse gemeenschap. Het verbindt door de dans de inwoners van Katwijk met de verstandelijk beperkte medeburger. Niet alleen de actieve danser maakt deel uit van het project maar ook een grote schare sympathisanten en toeschouwers. Dat dansclub Sjansee ook qua dans succesvol is bewijst de deelname aan de Nederlands Kampioenschappen G-dansen

Dinsdag 9 december worden de winnaars bekend gemaakt tijdens het VIP Café in TriPodia. Op deze feestelijke avond voor alle vrijwilligers in de gemeente Katwijk zullen de genomineerden op een bijzondere wijze aan ieder worden voorgesteld. Iedere vrijwilliger is van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn, aanmelden kan door een mailtje te sturen aan info@vipkatwijk.nl.

Uit de krant