Lampionoptocht brengt ruim 1550,00 op voor CAA

Algemeen
Groot Sinterklaasfestijn in de Zwaaikom

Afgelopen zaterdag werd de jaarlijkse lampionoptocht georganiseerd in de Zwaaikom in Katwijk. Klokslag acht uur in de morgen was het al een drukte van jewelste in het Pietenhuis. Na een stevig ontbijt en een korte briefing ging voor tientallen pieten, vrijwilligers en organisatoren de dag van start. Kraampjes werden opgebouwd, spullen versjouwd en uitvoeringen voorbereid. Om half vier barstte het feestgedruis los met een enorm springkussen en optredens van Jong DVS, Twirlgroep Desiree en de feestpieten. De kinderen konden zich ook laten schminken en er werden in totaal 310 kleurrijke lampionnen verkocht voor tijdens de optocht.

Vanuit het noorden naderden tientallen lichtjes op het water. Oplettende kinderen zagen de pakjesboot al van ver aankomen; binnen luttele seconden was de hele Zwaaikom gevuld met verlichte lampionnen. Sint en zijn pieten werden warm onthaald en na een korte begroeting ging de optocht van start. Met Jong DVS voorop, gevolgd door een wagen en een boot van de KRB, de Pietenband, een legervoertuig en een brandweerauto vervolgden ruim 400 mensen hun weg langs verschillende Katwijkse straten, waarlangs alle straatlantaarns waren gedimd. Rond zes uur keerde de stoet van lichtjes terug in de Zwaaikom, waar er nog werd genoten van een kop hete chocolademelk om op te warmen.

De lampionoptocht heeft dit jaar ruim €1.550,- opgehaald. Dit evenement wordt jaarlijks georganiseerd door Stichting Sint en Pietenactie, een organisatie die zich vrijwillig inzet om geld op te halen voor goede doelen. Dit jaar gaat de gehele opbrengst naar de Dutch CAA Foundation. Na vijf december wordt de totale opbrengst van de Sint en Pietenactie berekend. Meer informatie en foto’s van de lampionnenoptocht, andere evenementen of de organisatie? Kijk dan op www.sintenpietenactie.nl.

Uit de krant