Kerst-cd van Katwijkse winnaar NKF 2012

Algemeen
Het neemt niet veel ruimte in onder uw kerstboom en zelfs bij het weer in de natuur terug te plaatsen mini-sparretje ligt dit vierkante cadeautje er aantrekkelijk bij. En dan hebben we niet over Rubiks kubus of een setje gepersonaliseerde bierviltjes, maar over de kerst-cd ‘The Christ-child’ van het Ruach Vocaal Jeugd Ensemble. Dit Katwijks koor, winnaar van het Nationaal Koren Festival in 2012, heeft november 2013 deze schitterende cd gepresenteerd.

Dat leverde zeer positieve recensies op in diverse vakbladen, maar ook andere kenners spreken er zeer positief over. ’Ontroerend mooi gezongen en een zeer afwisselende repertoirekeus’, was maar één van de vele beluisterde reacties. Dirigente en artistiek leider Elisabeth van Duijn is er in geslaagd om met Ruach en het professionele mannenensemble u als mogelijke koper en luisteraar te boeien gedurende alle 22 nummers op deze kerst-cd.

Deze kerst-cd is te koop bij…
De opnames voor de cd vonden in de maanden mei en oktober 2013 in de Marekerk in Leiden plaats. Het maakt duidelijk dat het zeer de moeite loont om ook eens alternatief kerstwerk te beluisteren. Niemand hoeft ‘Stille Nacht’ of ‘De herdertjes lagen bij nachte’ aan de kant te zetten. Maar de muziek op deze cd van Ruach kan gezien worden als een zéér welkome aanvulling op het kerstrepertoire.

Deze kerst-cd werd met het concert in de Nieuwe Kerk in Katwijk zaterdag 30 november 2013 gepresenteerd. Mogelijk heeft u deze cd toen gemist. Dan heeft u nu een nieuwe kans, want u kunt deze cd, met een informatief en een fotorijk tekstboekje met alle teksten, voor € 15,- kopen bij:

Chr. Boekhandel Het Baken, Secr. Varkevisserstraat 37, Katwijk aan Zee.
Boekhandel Van den Berg, Achterweg 12, Katwijk aan den Rijn.
Boekhandel Groenveld, Steynlaan 17, Zeist.
Ichthusboekhandel Leiden, Nieuwstraat 27, Leiden.
Ichthusboekhandel Zoetermeer (De Goede Herder), Dorpsstraat 74, Zoetermeer.
Concert zaterdag 6 december van 15.00 – 16.00 uur in de Oude Kerk, Dorpsstraat 59, Zoetermeer.
Workshop en mini-concert zaterdag 13 december van12.15 – 14.15 uur in de Dorpskerk, Kerklaan 12, Katwijk aan den Rijn

Een mooier kerstcadeau kunt u zich niet voorstellen om de komende kerstdagen muzikaal te beleven. En is het geen cadeautje voor een ander, dan mag u deze natuurlijk ook voor uzelf kopen. De winkelier zal er met alle liefde voor u nog een mooi kerstpapiertje omheen doen.

Uit de krant