Laagdrempelig kerstconcert aan Kerkstraat

Algemeen
Er zijn in Katwijk in de maand december vele kerstconcerten, van professioneel met variërende entreeprijzen tot concertjes met het predikaat ‘leuk voor de achterban’, maar deze springt er uit. Zondagmiddag 14 december om 16.00 uur bent u van harte welkom bij het gratis kerstconcert in de r.-k kerk aan de Kerkstraat 70 in Katwijk aan den Rijn waar de parochiële koren Cantemus, Vocalis en het alom bekende kinderkoor De Vrolijke Noot u anderhalf uur zullen verrassen.

Twee jaar geleden zaten ruim vierhonderd bezoekers in een bomvolle kerk waar ze konden genieten van het kerstconcert van middenkoor Vocalis en kinderkoor De Vrolijke Noot. RTV Katwijk heeft toen opnames gemaakt welke zijn uitgezonden en ook op dvd zijn vastgelegd. Met het meedoen nu van Cantemus en het aantrekkelijke programma verwacht de organisatie wederom een zeer goed gevulde kerk. ‘Bij binnenkomst geven de brandende kaarsen en de waxinelichtjes bij de glas-in-loodramen al een prachtige kerstsfeer. Dat wordt verhoogd door de blokjes kerstliederen die bij het kerstverhaal worden gezongen. En natuurlijk kunt u ook mee galmen met de samenzang’, aldus Agnes Bol van de organisatie.

Anderhalf uur kerstgenot
Één kippenvelmoment zal bij de aanvang van het kerstconcert zijn. De koren zingen in wisselende samenstelling met elkaar en van kinderkoor De Vrolijke Noot kunt u zeker menig ontroerende solo verwachten. Elk koor heeft nog een eigen blokje met kerstliederen. En wat dacht u van ‘De kleine drummer’, ‘Angel’s Carol’ en ‘Resonet in laudibus’? Daar kom je toch zeker wel je huis voor uit die zondagmiddag 14 december? Het slotlied wordt machtig mooie samenzang en als de applausmeter voldoende uitslaat belooft de organisatie zeker nog een muzikale kerstuitsmijter. Bol: ‘Het is niet alleen luisteren en meezingen, er is ook veel te zien’.

Gratis toegang en drankje toe
De kerkdeuren gaan om 15.30 uur open en zo kan iedereen tijdig een goede zitplek bemachtigen. Na het kerstconcert zo rond 17.30 uur krijgen alle bezoekers een gratis drankje aangeboden in de nabijgelegen ‘de kleine JOANNES’. Een mooi moment om alles met elkaar nog eens na te beleven. Bij het verlaten van de kerk, neemt u gerust uw programmaboekje mee naar huis, is er een deurcollecte om de onkosten te bestrijden. ‘Ik kan geen reden bedenken om hier niet bij aanwezig te zijn want zo’n kerstconcert met honderd zangers en zangeressen van zes jaar tot in de zeventig maak je niet vaak mee’, aldus een bevlogen Agnes Bol.

Uit de krant