Boetzolderpop: Groots eindejaars popfestival in Sporthal Cleijn Duin

Algemeen

Variatie troef op Boetzolderpop
Het Boetzolderpop festival wat traditiegetrouw in de laatste week van het jaar gehouden wordt, wordt er dit jaar eentje van grotere omvang. Het festival wat altijd al in het teken stond van de visserij krijgt een nog maritiemer karakter. Twee vooraanstaande Katwijkse visverwerkingsbedrijven als hoofdsponsor, en vele overige bedrijven uit binnenland en zelfs het buitenland zullen een rol gaan spelen op Boetzolderpop 2012. Popmuziek, en visserij... gaat dat wel samen?

Ook dit jaar is het programma weer een gevarieerd programma met voor ieder wat wils. Allereerst is er het Visserijzaalvoetbal-tournooi wat op 27 december gehouden wordt in sporthal Cleijn Duin. Een vast gebeuren waar men van oudsher voor warm loopt en waarvoor altijd veel teams zich aanmelden. En na het actieve komt het passieve en kan men zich laten vermaken middels het Boetzolderpopfestival met dit jaar een uitgekiend programma wat weinig toelichting nodig heeft.

Coverband JeWelste
Dit is een band die staat als een huis met pakkende popliedjes, ruige rocknummers, hilarische showelementen en een bundel energie waar een kleine kerncentrale zich niet voor zou hoeven schamen. Dit leidde al sinds de oprichting van de band in de winter van 2003/2004, tot uitzinnige reacties tot ver over de Nederlandse grenzen, 3 cd-releases, een horde trouwe fans, noem maar op. Uit alle Nederlandse coverbands (en dat zijn er veel) koos Guus Meewis deze band om zijn voorprogramma te verzorgen tijdens zijn optredens in het Philips stadion een aantal jaren geleden. 
JeWelste bestormt de Nederlandse podia met een verfrissende nieuwe show met dikke hits, maar ook onverwacht en verrassend materiaal uit de jaren 80, 90, en van nu.

The Clarks
The Clarks, natuurlijk afkomstig uit beatstad Den Haag, zijn al sinds jaar en dag de bekendste classic rock band van Nederland met The Sound of the Fifties en Sixties. Ga mee met de Magical History Tour van de lekkerste dansmuziek. Muziek uit de gouden jaren van Bill Haley, Elvis Presley, the Beatles, the Rolling Stones en Golden Earring. 
Niet alleen muzikaal maar ook visueel klopt het tot in de puntjes en waan je je in een keer vier decennia terug in de tijd. Met The Clarks is het feest!
Behalve optredens door het hele land, traden The Clarks op over de hele wereld. 
Na hun spectaculaire eigen productie in een uitverkocht Ahoy, met als eregast en fan van het eerste uur, onze kroonprins, werd The Clarks de huisband van Veronica en vaste gast in Nederland Muziekland. Met als gevolg landelijke bekendheid en wekelijks op radio, televisie en in de bladen. 

Coverband West Coast
Net als andere jaren zal er ook dit jaar een band van eigen bodem het podium gaan betreden. De organisatie is blij met het Katwijkse Westcoast. Een band van formaat, die weten hoe ze het publiek kunnen raken en vermaken. 
De naam `WestCoast` is letterlijk ontleend aan de westkust van ons land. Het was daar aan het Katwijkse strand namelijk dat de bandkern voor het eerst blijk gaf van enige muzikale inslag. De `kampvuurcultuur` die het Katwijkse strandleven eind jaren 70, begin jaren 80 nog kenmerkte zorgde ervoor dat de accoustische gitaar immens populair werd en daarmee ook de liedjes uit die tijd. Jongens en meiden , een lekker vuurtje, een biertje en natuurlijk de muziek. Voor velen de ultieme uitgaansavond in de zomermaanden.
WestCoast zal zeker gaan zorgen dat het dak eraf gaat op Boetzolderpop. En met het totale programma zal dit een mooie afsluiting worden van 2012.

Oproep
De organisatie vraagt u zoveel mogelijk lopend of met de fiets te komen. Om 19:30 gaan de deuren open. Om 20:00 precies zal de eerste band aanvangen. Om niets te hoeven missen van deze avond raden wij u aan om 20:00 aanwezig te zijn. Boetzolderpop zal om 00:30 afgelopen zijn. Dus wees er op tijd bij.

Kaartverkoop
Omdat er nu al grote belangstelling voor dit spektakel is, raadt de organisatie aan om de kaarten vooral in de voorverkoop te bestellen. Kaarten voor Boetzolderpop kosten 10 euro en zijn vanaf nu te koop bij Cafe Happy Dees (E.A Borgerstraat 25),  Juwelier Parlevliet (Badstraat). En online via de website: www.boetzolderpop.nl

 

Uit de krant