Kerstconcert door Ruach op 20 december

Algemeen
Op donderdag 20 december geeft Jeugdkoor Ruach een kerstconcert in de Dorpskerk in Katwijk aan den Rijn. Het koor staat onder leiding van Elisabeth van Duijn. De muzikale begeleiding is in handen van Sjaak van Duijn.

Op het programma staan onder meer Engelse Christmas Carols, typische Engels koorkerstliederen zoals King Herod and the Cock, Corpus Christi Carol en A New Year Carol van Benjamin Britten. Daarnaast zingt Ruach ook stukken uit Dancing Day van John Rutter en enkele delen uit het Magnificat van dezelfde componist. Hiermee heeft het Katwijkse jeugdkoor ook opgetreden in het Amsterdamse Concertgebouw, oktober jongstleden.

Bijzonder jaar

Met het kerstconcert sluit het Katwijkse jeugdkoor een bijzonder succesvol jaar af. In juni werd Ruach Koor van het Jaar 2012 op het Nederlands Korenfestival in Haarlem. Dit was naast het genoemde concert in het Concertgebouw een van de hoogtepunten van dit jaar. Ruach gaat inmiddels gewoon door op de ingeslagen weg en blijft muziek van hoog niveau maken. Dat kunt u tijdens het sfeervolle kerstconcert in de Dorpskerk met eigen oren vaststellen. Het belooft in ieder geval een bijzonder concert te worden.

Het concert is op donderdag 20 december om 20:00 uur in de Dorpskerk, Kerklaan 10 te Katwijk aan den Rijn. De toegangsprijs voor dit concert bedraagt € 12,50 voor volwassenen en € 5,- voor kinderen t/m 12 jaar. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij slagerij Francken aan de Rijnstraat 80, boekhandel Het Baken aan de Secr. Varkevisserstraat 37 en First Man Schuitemaker, Princestraat 22 in Katwijk.
Kaarten zijn uiteraard ook te bestellen via de website van Ruach: www.ruachjeugdkoor.nl.

Uit de krant