Concessie Zuid-Holland Noord feestelijk geopend

Algemeen
Vanaf zondag 9 december stappen reizigers in 230 gloednieuwe bussen

Zondag 9 december heeft in Fort Wierickerschans te Bodegraven de feestelijke opening plaatsgevonden van de concessie Zuid-Holland Noord, waar Arriva met circa 230 gloednieuwe bussen de reiziger gaat bedienen. Speciaal voor deze startbijeenkomst heeft dichter Ingmar Heytze een gedicht geschreven, ‘Bewegen door Zuid-Holland Noord', waarin hij de schoonheid van het reizen in de Provincie beschrijft. Bij het gedicht is een film gemaakt, dat vanaf maandag te zien is op facebook.com/arrivanederland. In de aanwezigheid van 100 genodigden bood Arriva-directeur Anne Hettinga de Provincie dit gedicht aan om de start van de vervoersactiviteiten van Arriva in Zuid-Holland Noord in te luiden.

De gewijzigde dienstregeling, die in omvang gelijk is gebleven, is een van de vernieuwingen die Arriva heeft doorgevoerd. Maar ook stappen reizigers in nieuwe comfortabele, milieuvriendelijke bussen met gratis WiFi en is het mogelijk gratis een fiets mee te nemen. In Leiden, Alphen aan den Rijn en Gouda zijn Arriva Stores geopend.

Groeiende orderportefeuille
De concessie Zuid-Holland Noord heeft een looptijd van acht jaar met een optionele verlenging van twee jaar. De contractwaarde bedraagt 750 miljoen euro. Naast de start in Zuid-Holland Noord is Arriva ook gestart met het busvervoer in Noord- en Zuidwest-Fryslân en Schiermonnikoog en met de exploitatie van het treinvervoer in Achterhoek Rivierenland en de Vechtdallijnen Emmen - Zwolle.

Uit de krant