Voetbal afgelast en bijeenkomst agressie voetbal

Algemeen
Zaterdag 8 december zijn alle wedstrijden bij de Katwijkse voetbalclubs afgelast Er wordt bij K.v.v. Quick Boys tevens stilgestaan bij de gebeurtenissen in Almere en agressie op en rond de velden in het algemeen.

Naar aanleiding van de gebeurtenissen in Almere afgelopen weekend, waarbij een grensrechter van Buitenboys door geweld om het leven kwam, en het daaropvolgend besluit van de KNVB om alle amateurwedstrijden van komend weekeinde af te gelasten, hebben de besturen van de vijf gemeentelijke voetbalverenigingen gezamenlijk besloten om naast een speel- en trainingsverbod aandacht te besteden aan deze vreselijke gebeurtenis door tijdens speciaal georganiseerde bijeenkomsten een minuut stilte in acht te nemen.

In het clubhuis op sportpark Nieuw Zuid zal er vanaf 11.30 uur een bijeenkomst worden gehouden voor alle leden, vrijwilligers en supporters om stil te staan bij dit trieste voorval en de agressie op en rondom de velden in het algemeen.

Vanaf 11.30 uur is er inloop in het clubhuis en ontvangst met een kopje koffie. Iets tegen twaalf uur zal voorzitter Henk-Jan van Maanen stil staan bij de vreselijke gebeurtenis tijdens het afgelopen weekend, waarna om 12.00 uur een minuut stilte in acht wordt genomen.

Aansluitend zal Henk-Jan van Maanen dieper ingaan op de problematiek van de toename van agressie en geweld op de voetbalvelden en met name hoe een vereniging als Quick Boys hiermee om wil gaan. Naast Henk-Jan van Maanen zullen Willem Schuitemaker en Marco van Duijn, respectievelijk assistent-scheidsrechter masterclass betaald voetbal en voorzitter Supportersvereniging Quick Boys, een bijdrage leveren in de vorm van een toespraak. Na de toespraken is er gelegenheid voor informele discussie.

Het bestuur van K.v.v. Quick Boys nodigt u van harte uit bij deze bijeenkomst aanwezig te zijn om allereerst stil te staan bij het vreselijke voorval en daarnaast mee te denken op welke wijze het zinloos geweld op de voetbalvelden tot stoppen kan worden gebracht.

Meer informatie: www.quickboys.nl

Uit de krant