Huuralarm: Handen af van huursector!

Algemeen
De plannen van Rutte 2 helpen de huursector om zeep. De huren gaan stijgen, het puntenstelsel wordt afgeschaft, en er komt een heffing die het verhuurders onmogelijk maakt om nog te investeren. Deze petitie roept op om huren betaalbaar te houden en de woningmarkt uit het slop te trekken.

TEKEN DE PETITIE HIER

Verzet u tegen huurbeleid!
Het protest tegen de kabinetsplannen voor de huursector klinkt steeds luider. De actie Huuralarm leverde in de eerste vier dagen al 5.000 handtekeningen op en steeds meer lidorganisaties van de Woonbond zetten zelf lokale acties op. Ook in Katwijk worden huurders opgeroepen massaal hun stem te laten horen: tot hier en niet verder!
Prominente bestuurders maken bezwaar tegen de voornemens van kabinet Rutte 2. In een artikel dat vorige week in diverse regionale dagbladen verscheen noemt Arie de Jong, voorzitter van de PvdA in Zuid-Holland, de plannen ‘onbegrijpelijk’. “Dit gaat keihard toeslaan in wijken in Rotterdam en Den Haag.” Michiel Geuzinge, PvdA-voorzitter in Amsterdam, zegt in hetzelfde artikel: “Over deze plannen hebben we grote zorgen die zo langzamerhand overgaan in verzet.”

Handen af van huursector!

Ook in Katwijk heerst er steeds meer onvrede en gaat men in verzet. De bereidheid om te bezuinigen is er, maar de wijze waarop maakt de mensen boos. ‘In plaats van de bureaucratie bij de overheid en de zorg aan te pakken en te werken aan een kleinere overheid en minder regelgeving, legt men de rekening weer bij de grote middengroep neer, weet Van Rhijn, vader van 3 minderjarige kinderen te vertellen. ‘De politiek neemt maatregelen die de situatie alleen maar verslechteren. Waarom de hypotheekaftrek niet over een periode van 10 jaar afbouwen? De absurde maatregel om het in één keer te doen leidt tot angst, mensen houden nog meer de hand op de knip, verhuizen en consumeren helemaal niet meer of veel minder. Inmiddels zitten mede daardoor veel vakmensen in de bouwsector werkeloos thuis. Vreselijk hoeveel kennis er zo verloren gaat. Is dat de bedoeling? En... gaan we met de huursector nu hetzelfde doen?! Wat een onzinnige maatregel om in een tijd van krisis de huren te willen verhogen en corporaties zo te belasten! Het kan ook anders! Ik vind het niet gek dat de werkende burger, maar ook het bedrijfsleven het nu helemaal gehad heeft met de politiek.'

Herschrijf woonparagraaf!
Woensdag speculeerden diverse Kamerleden uit de oppositie al op het openbreken van het regeerakkoord om de woonparagraaf te herschrijven. Het groeiend aantal bezwaren uit de geledingen van de PvdA zou dit dichterbij kunnen brengen. Nog belangrijker is het collectief verzet van de huurders waarvoor de maat vol is.

Bron artikel en foto: www.woonbond.nl

Uit de krant