Een 65 jaar vrijwilligerswerk wordt gevierd

Algemeen
Het oogt zo gewoon dat je iets doet als vrijwilliger in Katwijk. Daar is onze samenleving juist sterk in. Maar als je als toeschouwer mag delen in het veertig jaar vrijwilliger zijn van iemand dan word je even stil uit respect voor zoveel inzet en trouw. 

Weer een euro!

Dat betreft nu Kees Vreeburg die in deze veertig jaar als gardelid bij vieringen in de r.-k parochiekerk in Katwijk collecteerde, gasten begeleidde bij bijzondere vieringen en… eigenlijk veel praktisch werk geruisloos achter de vieringschermen realiseerde. Als de kerkgangers na een viering thuis al aan een Kattuks bakkie zaten, was Kees nog in de sacristie te vinden druk tellende aan de vele munten (papier geld was en is hij in gespecialiseerd) om de collectegelden te totaliseren. Hoeveel guldens en euro’s heeft Kees wel niet in die veertig jaar door zijn vingers laten gaan? Hij werd schertsend wel eens de ‘Nouw Wellink’ van de parochie genoemd. In de jaarvergadering van de garde vrijdagavond 23 november werd hij als dank voor zijn tomeloze inzet ‘gestruikt’. 

Ben ik een bas?
In de viering zondag 25 november van Christus Koning, waar het kerkkoor Cantemus van de r.-k parochiekern H. Joannes de Doper uit Katwijk zong, werd Leen van der Plas door koorvoorzitter Han van der Geer bedankt voor zijn 25 jaar koorzangenthousiasme (drie keer woordwaarde bij Scrabble). De zilveren medaille van de St. Gregoriusvereniging werd bij Van der Plas opgespeld en de oorkonde werd door hem in dank aanvaard. Een duizend koorrepetities, honderden gezongen vieringen, ontelbare ingestudeerde nieuwe liederen… maar helaas tot op heden nog nooit een solo. Voor Leen, bas, van der Plas de drive als groot koorliefhebber, hij zingt ook op projectbasis bij andere koren, om door te gaan als koorzanger. 

Het oogt zo gemakkelijk om deze beide kanjers te bedanken, maar als het gebeurt besef je ineens hoeveel vrijwilligers er zo actief zijn om de Katwijkse samenleving draaiend te houden. Kees en Leen… bedankt! Voor foto’s kunt u terecht op de website www.joannesdedoper.nl      

Uit de krant