De Kattukse Nuwjaersduik!

Algemeen
Op 1 januari 2012 is het weer zover ...

Op 1 januari een frisse duik nemen, is echt een muts! ... uhm ... MUST!


Op nieuwjaarsdag vindt alweer de achtste editie plaats van het koudste maar zeker ook leukste evenement van de regio. Vorig jaar begonnen maar liefst 1000 mensen het nieuwe jaar fris door een duik te nemen in de koude Katwijkse Noordzee op nieuwjaarsdag. Dit was een nieuw persoonlijk record voor de Katwijkse Nieuwjaarsduik.

Op 1 januari 2012 verwachten we je weer op het Katwijkse strand ter hoogte van de Vuurbaak in de koude maar verfrissende Noordzee. We gaan het aantal van 1000 weer evenaren dus schrijf je direct in!

Wij laten je niet in de kou staan!
Uiteraard ontvangen alle dappere duikers bij aankomst weer een muts om in ieder geval het hoofd warm te houden en staan er tenten op het strand om in om te kleden. Om na de duik weer op te warmen, ontvangt iedere deelnemer een lekkere kop warme erwtensoep.

Traditiegetrouw krijgt ook elke duiker het felbegeerde 'duikbrevet', die dit jaar over de Grauwe Kerk in Katwijk gaat.

Dress to impress!
Na afloop wordt de Kattukse Nuwjaersduik-bokael uitgereikt aan de leukst verklede deelnemer. Deze deelnemer wordt gehuldigd als de winnaar van de originaliteitprijs, dus dress to impress!

In zee met een goed doel
Ga jij met ons in zee? Schrijf je dan direct in! Als je je vooraf aanmeldt, ben je in ieder geval verzekerd van een kop erwtensoep en het duikbrevet. Inschrijven op dag zelf kan ook. Hiervoor kun je terecht bij de inschrijftenten, die zich op het terrein bevinden. De kosten van deelname bedragen 2 euro welke volledig ten goede komen aan de projectgroep World Servants; een groep enthousiaste jongeren uit Katwijk en omstreken die in de zomer van 2012 weer een ontwikkelingsproject gaan uitvoeren.

Programma
Het startschot wordt op 01-01-2012 om 15.00 uur op het strand van Katwijk (voor vuurtoren 'De Vuurbaak') gegeven maar rond 14.30 uur zit de sfeer er al goed in en begint de warming-up. Dus kom op tijd!

- Sluiting voorinschrijving: 31 december 2011 om 23.59 uur
- Openingstijd inschrijving: 14.15 uur
- Begin programma: 14.30 uur
- Sluitingstijd inschrijving: 14.55 uur
- Startschot: 15.00 uur
- Uitreiking originaliteitprijs: 15.10 uur
- Einde programma: 15.45 uur

Praktische tips
Katwijkers worden vriendelijk verzocht om zoveel mogelijk met de fiets te komen, want de parkeergelegenheid op de Boulevard is beperkt. Toch met de auto? Parkeer dan op de grote parkeerplaats bij de Noordduinen. Het is dan een kleine 10 minuten lopen naar de vuurtoren De Vuurbaak. Bekijk hier de routebeschrijving.

We rekenen op veel deelnemers, dus wees op tijd om dit frisse evenement niet te missen en vergeet je zwemspullen niet!

Een veilige jaarwisseling gewenst en tot ziens op 1 januari 2012.
De organisatie van de Nieuwjaarsduik Katwijk,

www.nieuwjaarsduikkatwijk.nl

Uit de krant