RTV Katwijk volgt regionaal talent op weg naar het podium

Algemeen
RTV Katwijk zal met het programma Rotation op 2 januari a.s. een extra lange uitzending besteden aan jong regionaal talent. Op het Boetzolderpopfestival op 30 december a.s. zullen twee jonge zangeressen, Marjolijn van Diepen en Tessa Kelder een optreden doen met Crazy Pianos. De twee dames kennen elkaar niet maar zijn allebei vanuit een amateursituatie hard op weg naar landelijke bekendheid.
RTV Katwijk zal een portret maken waarin de beide dames worden gevolgd in hun muzikale ontwikkeling.

Boetzolderpop

Op het Boetzolderpopfestival is het gebruikelijk dat de bekende artiest samen met de minder bekende (lokale) artiest wordt geprogrammeerd. Dit resulteert doorgaans in verrassende combinaties en biedt de minder bekende artiest meteen een plek in de schijnwerpers. RTV Katwijk programma “Rotation” zag hierin een goede aanleiding voor een TV programma en maakt een mini documentaire over de weg die artiesten moeten afleggen om ‘gezien’ te worden. De dames worden gevolgd in voorbereiding naar het optreden, de repetities, het optreden zelf en er wordt een kijkje genomen bij Tessa thuis in Noordwijk.

RTV Katwijk
Het programma Rotation van RTV Katwijk richt zich op jongeren en wat jongeren leuk vinden. Het karakter van het programma ligt een beetje in de lijn van de programma’s zoals we die kennen van BNN. Met Rotation, dat inmiddels aan haar tweede jaargang bezig is, slaat de redactie een nieuwe weg in. Rotation is relax-tv. Niet té serieus, maar wel onderhoudend en gemaakt vanuit de interesse van de televisiekijker.

Op 2 januari is te zien hoe Tessa (Teshh) Kelder en Marjolijn van Diepen zichzelf in the picture hebben gespeeld om op het podium van Boetzolderpop te staan. Er wordt een bezoek gebracht aan het grootste artiestenbureau van Nederland, gerepeteerd in de oefenruimte van Crazy Pianos en er wordt een kijkje genomen bij het organiserende Jamming. Kijken dus op 2 januari bij RTV Katwijk.

Uit de krant