Kerstvieringen in de R.K. parochiekerk... er niet bij zijn en toch mee beleven

Algemeen
Natuurlijk worden er in de fraai versierde parochiekerk van de H. Joannes de Doper aan de Kerkstraat 70 te Katwijk aan den Rijn ook diverse kerstvieringen gehouden. Zo zijn bij de grote kerstbomen voor in de kerk de fraaie beelden van de kerststal, elk jaar weer geplaatst door parochiële vrijwilligers onder leiding van Nico van Schie, de grote blikvangers en zeer zeker voor de kinderen.
Bij deze kerstvieringen worden de parochiële koren De Vrolijke Noot, Vocalis en Cantemus ingezet. Maar ook de vrijwilligers van de kinderwoorddienst voor kinderen van 4 t/m 13 jaar zijn aanwezig en in de gezinsviering van Kerstavond zaterdag 24 december om 19.30 uur wordt het kerstproject met een beeldend kerstverhaal afgesloten. Het kinderkoor De Vrolijke Noot ondersteunt deze viering. Om 22.00 uur Kerstavond zal Vocalis de viering muzikaal ondersteunen en op zondag Eerste Kerstdag om 10.00 uur zal het koor Cantemus aanwezig zijn. Bij alle vieringen zal kapelaan Stephan Kuik voorgaan.
Op Tweede Kerstdag is er geen viering in de R.K. parochie in Katwijk, maar wel in de H. Willibrordparochie in Oegstgeest om 10.30 uur. Daar gaat diaken André van Aarle met kapelaan Stephan Kuik voor in de viering met samenzang… heerlijk om alles nog een keer door te zingen met elkaar. 
Voor alle informatie betreffende de vieringen verwijzen we naar de parochiële website www.joannesdedoper.nl waar u in het hoofdmenu de rubriek ‘Vieringen’ kunt aanklikken. Zorgt u bij alle vieringen er wel voor dat u op tijd aanwezig bent?.

Kindje wiegen

Speciale aandacht vragen we voor het ‘Kindje Wiegen’ wat de werkgroep ‘Kindje wiegen’ dit jaar organiseert. Dit is op Eerste Kerstdag om 15.00 uur met de allerkleinsten en hun ouders rondom de kerststal. Het kerstverhaal wordt ‘op maat’ verteld en samen worden gezellige kerstliedjes gezongen. Een mooi moment om met de allerkleinsten als ouder bij aanwezig te zijn. ‘Laat de kinderen tot mij komen’ werd later al geschreven. De kinderen mogen hun eigen kerstkindje, een pop / knuffel, meenemen in een warme doek zodat ze die tijdens de viering lekker kunnen wiegen. Van harte aanbevolen.

Op naar 2012
Zaterdag 31 december is er om 19.00 uur een gebedsviering met muzikale medewerking van Vocalis en de voorgangers zijn kapelaan Stephan Kuik en gebedsleider Anneke Noordermeer. Op zondag 1 januari gaat diaken André van Aarle in de viering van 11.00 uur voor waar het koor Cantemus haar muzikale medewerking aan zal verlenen. Na afloop van deze viering is er een nieuwjaarsreceptie in de grote zaal van ‘de kleine JOANNES’.

Thuis meeluisteren en -vieren
Bent u verhinderd dan kunt u middels uw computer live de viering volgen door via de parochiële website www.joannesdedoper.nl en het hoofdmenu de rubriek ‘Luisteren’ aan te klikken. Daar kunt u ook terugluisteren naar bepaalde vieringen van uw keuze. Deze digitale gemakken dienen ook de religieuze mens dus ……… maakt u er maar gebruik van.

Uit de krant