'The Promise of Christmas' en Jubilate

Algemeen
Dit muziekstuk wordt tijdens het kerstconcert op 21 december opnieuw uitgevoerd door het Katwijks Christelijk Mannenkoor Jubilate.

De componist en lieddichter Dan Burgess zegt over zijn werk ‘The Promise of Christmas’ het volgende: ‘Het Kerstverhaal is meer dan het verhaal van de geboorte van Jezus, want het begon allang daarvoor. Ten tijde van de schepping. Toen de mens tot zonde verviel voor het aangezicht van God, beschikte God een plan om de mensheid met Zich te verzoenen. Het werk is niet alleen de viering van de geboorte van Christus, maar ook van Gods trouw in Zijn belofte.

Mogelijk is dat het geheim waarom Jubilate dit stuk zo graag vertolkt. Dit keer niet onder leiding van Sander van Marion maar Aldert Fuldner. Te mogen getuigen van en vertellen over Gods werk met en in Zijn Schepping. Wat is mooier dan om dat te doen juist in de periode rond Kerst.

Maar vergeet een ding niet. Een -gezamenlijk- gezongen ‘Ere zij God’ mag het hele jaar weerklinken; met of zonder Jubilate.

Houdt U van zingen en spreekt Jubilate als koor U aan, kom eens kijken op maandagavond vanaf 19.30 uur in Tripodia. Nieuw leden zijn van harte welkom. Verdere bijzonderheden kunt U vinden op www.jubilate.nl

Uit de krant