Klaterend succes jubileumconcert 'De Vrolijke Noot'

Algemeen
'Dan is het feest', onder de pianoklanken van dit openingsnummer kwamen de koorleden van kinderkoor De Vrolijke Noot van achter uit een goed gevulde kerk naar voren gelopen. Gehuld in hun appelgroene polo en met een feestballon in de hand werd onder leiding van dirigente Agnes Bol een begin gemaakt met het verjaardagsfeestje. Bij dit muzikale feest zorgden Niek van der Meij op piano en koorlid Rick Durieux op djembé voor de muzikale begeleiding.

Van begin tot het einde spetterde het enthousiasme van het toneel de kerk in. Na een aantal geestelijke liederen waren er drie nummers die met de aanwezige oud - koorleden werden gezongen. Hartverwarmend om dat te zien, alsof deze koorleden nooit waren gestopt, zo pakten ze de muzikale draad meteen weer op.

In de pauze van het concert konden de concertbezoekers genieten van een film van vijftien minuten met vijf jaar hoogtepunten in film- en fotobeelden en geluid. Daarna kwam in de donkere kerk met lichtjes in de hand, gehuld in glittervestjes, het koor naar voren voor het zingen van een tweetal Kerstliederen.

Het concert werd afgesloten met een groot blok televisie- en musicalliedjes. Bij het overbekende lied ‘Mijn opa’ van A.M.G. Schmidt uit de televisieserie ‘Ja zuster, nee zuster’ kon een ieder op het grote scherm genieten van foto’s van de opa’s met hun koorkleinkinderen. Menig tissue werd daarbij uit de tas gehaald bij het zien van deze onverwachte fotoserie. Zijn bij het tienjarig bestaan de oma’s aan de beurt? We wachten het gespannen af.

Met nog enige liedtoppers uit de musical ‘Jozef’ en ‘Mozes’ werd het muzikale hoogtepunt in dit jubileumconcert bereikt. Wat is het gaaf als je kinderen zo ziet genieten van hun kooroptreden. Na het dankwoord zongen de kinderen met een roos in de hand een variatie op het openingslied ‘Dan is het feest’. Dat dankwoord ging zeker uit naar de huidige en eerdere ouders die altijd klaar staan / stonden om bij vele praktische zaken dit kinderkoor te ondersteunen. Zonder die hulp zijn kooroptredens in de regio, een musicalbijdrage, koorfestivals en vele andere koorzaken niet mogelijk. Juist die zaken zorgen ervoor dat ondanks het jaarlijkse verloop in koorleden er elke keer weer 25 – 35 kinderen klaar staan om het muziekstokje van hun koorvoorgangers over te nemen tot groot genoegen van vele toeschouwers.   
Om 21.25 uur kwam er een einde aan dit concert waar de woorden ‘passie’, ‘enthousiasme’ en ‘trotse toeschouwers’ zeker op van toepassing waren.

Op de website www.joannesdedoper.nl kunt u binnenkort de foto’s, een extra groot concertverslag en wat filmpjes van dit jubileumconcert bekijken.
Zondagochtend 27 november stond dit kinderkoor, voortgekomen uit een brede schoolactiviteit van R.K.B.S. de Horizon, weer klaar om de gezinsviering van 10.00 uur muzikaal te ondersteunen. Nu gaan ze zich verder richten op de komende Kerstviering van 24 december. Heeft uw zoon / dochter in de basisschoolleeftijd vanaf groep 3 interesse om met dit koor mee te gaan zingen, dan ziet u op de website www.devrolijkenoot.be hoe dat mogelijk is.

Foto: Met de oud - koorleden werden drie klassiekers gezongen tot groot enthousiasme van de bezoekers.

Uit de krant