Jubilarissen bij R.K. kerkkoor Cantemus gehuldigd

Algemeen
In de viering van het Hoogfeest van Christus Koning, zondag 20 november, werd in de R.K. parochie van de H. Joannes de Doper te Katwijk ook het feest van St. Caecilia gevierd. Zij is de patroonheilige van de zangers en muzikanten. In deze goed bezochte viering verzorgde het kerkkoor Cantemus de muzikale ondersteuning en kon koorvoorzitter Han van der Geer in de viering twee jubilarissen huldigen.

Mevr. Turk en Rietveld zijn 25 jaar bij Cantemus en eerdere koren betrokken als actief zingend lid. Als je dat in een krant leest dan sta je er niet zo bij stil, maar als het de eigen parochie betreft dan denk je ineens aan een kleine duizend koorrepetities, iets minder keren dat een viering muzikaal werd ondersteund en ontelbaar veel ingestudeerde liederen.
Met het opspelden door Han van der Geer van de eremedaille in zilver van de Nederlandse Sint – Gregoriusvereniging, de vereniging voor de liturgische muziek in de rooms – katholieke kerk, werd beide koorleden namens de parochiegemeenschap dank gezegd voor hun trouwe muzikale inbreng. Met een prachtige ‘struik’ werd deze felicitatie verder kleur gegeven.

Op het feest van St. Caecilia heeft het koor Cantemus ook haar feestdag, waar niet alleen werd gevierd maar ook werd herdacht dat afgelopen jaar oud – dirigent Cor Noordermeer en de koorleden Kees Noordermeer en Aad Dofferhoff zijn overleden. Het is goed om met elkaar bij de verdrietige en mooie momenten stil te staan.  

Uit de krant