Kocon organiseert fotowedstrijd

Algemeen
Platform Kocon rondt in december de Campagne Alcohol en Drugs af. Eén van de activiteiten die Kocon hiervoor organiseert, is een fotowedstrijd met als thema ´Jong en alcohol? Dat mixt niet!’

De ingezonden foto’s zijn te zien tijdens het Frizzzfeest op woensdagavond 29 december. In januari wordt de prijswinnaar van deze fotowedstrijd bekend gemaakt.De winnaar ontvangt een digitale camera.

De afgelopen twee jaar heeft het Platform Kocon campagne gevoerd met als slogan ´Jong en alcohol? Dat mixt niet!’. Rond dit thema zijn diverse activiteiten georganiseerd, zoals een symposium, een televisiereeks, graffiti op de vuurtoren, het Oranje en Tripodia Frizzzfeest, beschikbaar stellen van alcoholtesten, lokale cursussen Instructie Verantwoord Schenken (IVA’s), een special J/M voor ouders over alcohol en een jongerenfolder. Ter afsluiting organiseert Kocon een Frizzzfeest op 29 december en de fotowedstrijd.
Spelregels
De foto’s moeten een creatief beeld geven dat aansluit bij het thema. Enkele suggesties ter inspiratie zijn: een foto van een Frizzzfeest in Katwijk, lol zonder alcohol en gevolgen jong alcohol drinken. Inzenders kunnen de foto´s vóór 23 december digitaal aanleveren (minimaal 300 dpi; maximaal 5 Mb) via info@kocon.nl met vermelding van naam, adres en telefoonnummer en eventueel een onderschrift bij de foto.

De jury beoordeelt de foto's op creatieve en fotografische kwaliteit, waarbij één foto in aanmerking komt voor de prijs. Door deel te nemen aan de fotowedstrijd geeft de deelnemer het Platform Kocon automatisch het recht de foto's zonder vergoeding aan de deelnemer en vrij van rechten te publiceren, zowel in print als elektronisch. Andere voorwaarden zijn dat de deelnemer de auteursrechten van de ingezonden foto’s heeft (het mogen geen kopieën zijn van bestaande foto’s) en dat de ingezonden foto’s niet eerder ingestuurd zijn voor een fotowedstrijd en/of gepubliceerd zijn.

Personen die op de foto staan afgebeeld moeten of toestemming hebben gegeven hiervoor (portretrecht) of onherkenbaar in beeld zijn. Dit is nodig om Kocon te vrijwaren van iedere aanspraak door derden. De jury behoudt zich het recht om inzendingen uit te sluiten van deelname omdat ze niet voldoen aan de voorwaarden of omdat de afbeelding bijvoorbeeld grof of kwetsend is. Wie besluit om deel te nemen aan deze fotowedstrijd, geeft daarmee automatisch aan dat alle bovenvermelde voorwaarden worden geaccepteerd. Medewerkers van Platform Kocon zijn uitgesloten van deelname.

Meer informatie bij: Platform Kocon, Thea Guijt, telefoon 071 4015216 of platformkocon@xs4all.nl.

Uit de krant