Wethouder: 'Ik baal ook van verkeerssituatie'

Algemeen

De afgelopen maanden is er hard aan de weg gewerkt in Katwijk. Op veel plaatsen was de weg opgebroken. Maatregelen die hard nodig waren volgens de wethouder: "Voor de winterperiode en de vorst moest alles gebeuren. Als het vriest kunnen wegen niet gerepareerd worden. Ik vond het ook zeer vervelend, maar het was hard nodig". De werkzaamheden zijn voor dit jaar grotendeels afgerond.

Ingezonden door VVD

VVD-wethouder Thijs Udo 'baalt ook van de huidige verkeerssituatie in Katwijk'. Hij deed deze uitspraak afgelopen zaterdag in het radioprogramma Nieuwsmagazine. Verder gaf hij aan de Westerbaan snel te willen aanleggen. "Katwijk moet in beweging komen, we hebben al lang genoeg stil gestaan", aldus Udo.

In de toekomst staan er echter nieuwe projecten op stapel, de Westerbaan bijvoorbeeld. Al bijna vijftig jaar wordt er over deze weg gediscussieerd, veel te lang volgens Udo. "Hij komt er nu gewoon. Punt!". Daar denkt stichting Duinbehoud anders over: zij willen naar het Europese Hof stappen om de weg tegen te gaan. Onder de indruk is de wethouder daar niet van: "Om die plannen kan ik alleen hard lachen". 

Meer informatie over dit onderwerp vindt u op www.vvdkatwijk.nl

Uit de krant