Kerstwandeling Piek

Algemeen
KATWIJK – Zaterdag 19 december werd in Katwijk voor de 4e keer de kerstwandeling gehouden.

Stichting Piek, organisator van de wandeling, wil de kracht van kerst onthullen aan de hand van een wandeling door de Zuidduinen van Katwijk waar er een aantal verhalen uit de Bijbel gespeeld en uitgebeeld zijn. De wandeling die zo langzamerhand zeer populair is geworden, is gestart in 2005. Toen al stond de organisatie versteld van de belangstelling voor deze tocht. Door het visualiseren van de verhalen uit de Bijbel worden de bezoekers dichter bij het verhaal betrokken en tot nadenken gezet. Daar komt nog bij dat de duinwandeling avontuurlijk, romantisch en spannend is. Het is donker, er branden lichtjes, er zijn mensen op de been...

Het begin van het fietspad aan het eind van de Zuidboulevard was het vertrekpunt van de wandeling. Tijdens de wandeling werd op volgorde van de geschiedenis kennis gemaakt met de verhalen van de Bijbel. Vrijwilligers uit diverse kerken en gemeenten zijn hiervoor maanden aan het werk geweest en met een prachtig resultaat.

De tocht was voornamelijk op kinderen gericht en duurde met de pauzes bij de voorstellingen ongeveer twee uur. Aan het eind van de koude, maar boeiende wandeling, die witgekleurd werd door de sneeuw, was er voor iedereen nog iets lekkers te eten en te drinken.


Foto: Wim van Rossum


Uit de krant