Afsluiting N206 leidt tot enorme chaos

Algemeen
De afsluiting van de N206 heeft dit weekend geleid tot lange files op alle wegen in het oostelijk deel van Katwijk. Op de Rijnstraat stond het autoverkeer urenlang vast. De enorme chaos resulteerde in veel irriaties bij automobilisten. "Op je vrije zaterdag een paar uur vast zitten in de auto in eigen dorp, we hebben het nog nooit eerder meegemaakt, had hier nu echt niet iets anders op verzonnen kunnen worden, bijvoorbeeld alleen 's avonds en 's nachts aan de weg werken? Zolang er geen andere belangrijke toegangsweg is, kunnen ze de 206 domweg niet overdag sluiten. Je ziet wat een enorme chaos het teweegbrengt." De files stonden van de zandlaanbrug tot aan de Parklaan, bij voetbalveld Nieuw-Zuid.

Het groot onderhoud aan de N206 tussen Noordwijk en Leiden betreft asfalteringswerkzaamheden en het aanbrengen van geluidsreducerend asfalt. Werkzaamheden duren tot eind november 2009.
Op maandag 26 oktober 2009 is gestart met de onderhoudswerkzaamheden op het gedeelte van de N206 tussen N449 (Noordwijkerweg) en de N441 (Wassenaarseweg). Deze werkzaamheden duren naar verwachting tot vrijdagochtend 20 november 2009.

De westelijke rijbaan is dit weekend als eerste voor het verkeer afgesloten. De oostelijke rijbaan bleef toegankelijk. In de tweede fase wordt de oostelijke rijbaan afgesloten en blijft de westelijke rijbaan toegankelijk voor het verkeer. Voor de afgesloten rijrichting worden per fase verkeersomleidingen ingesteld. Laatste blijken bij lange na niet het verkeer aan te kunnen, zo heeft dit weekend laten zien.

De wegafsluitingen gelden uitsluitend op werkdagen tussen 20.00 uur en 06.00 uur en tijdens de weekenden. Inmiddels zijn maatregelen genomen om tussen de werkzaamheden door de weg zoveel mogelijk open te houden, maar in het weekend blijft de weg dicht. Gezien de enorme chaos en vele irritaties, met name in het weekend is het misschien verstandig na te denken om ten minste op zaterdag de werkzaamheden stil te leggen en de weg begaanbaar te houden. Anders kunnen we ook volgend weekend weer veel problemen verwachten.

Uit de krant