Kathedraalconcert met allure

Algemeen
KATHEDRAALCONCERT MET ALLURE
PETRA BERGER -  JAN VAYNE - MARTIN MANS

Woerden - Op woensdag 25 november 2009  is in de Hooglandse Kerk aan de Middelweg 2 in Leiden een ‘Kathedraalconcert’ te bezoeken. Een muzikaal evenement met een nieuw concept waarbij de vaste samenstelling wordt gevormd door drie prominente muzikanten: zangeres Petra Berger, pianist Jan Vayne en organist/dirigent Martin Mans. Zij brengen tegen het decor van een monumentale kathedraal een breed muzikaal programma in vele stijlen ten gehore. Het Chr. Waddinxveens Mannenkoor De Gouwestem met 180 zangers o.l.v. Martin Mans treedt op en tevens geeft The Martin Mans Formation, een vocaal ensemble van 16 zangers, een weergaloos optreden. Zij zingen in harmonie met Petra Berger de mooiste werken.


Het concert begint om 20.00 uur. Reserveren kan op verschillende manieren: via, www.kathedraalconcerten.nl op de reserveerlijn: 06-52281279 of bij de VVV, Stationsweg 41 in Leiden t. 071-5166000. Op de concertavond zijn de overige kaarten aan de kerkdeur te koop. De toegang bedraagt € 30,=. Wie reserveert betaalt € 25,=.

KATHEDRAALCONCERTEN
Deze formule is een initiatief van Martin Mans en Jan Vayne. In navolging van de concerten op orgel en vleugel die zij als duo door het gehele land geven en tevens in navolging van de theatertour ‘Dichtbij’ die Jan en Petra samen verzorgen zijn de concerten in nieuwe stijl ontstaan. De drie muzikanten van wereldklasse bundelen hun vaardigheden en stellen een nieuw programma samen waarin solozang en orgel/vleugel werk centraal staan. Bij elk concert is een gemengd koor of een mannenkoor actief. Zij zingen in harmonie met Petra Berger prachtige koorarrangementen. Enkele titels zijn: \'Stille Nacht, By the rivers of Babylon, Conquest of Paradise en Dank sei dir Herr’. The Martin Mans Formation is een onderlegd vocaal ensemble met een eigen sound. Zij brengen zangtechnische hoogstandjes ten gehore.

ACHTERGROND VAYNE (1966) MANS (1965) EN BERGER (1965)
Jan Vayne is woonachtig in Zwolle en speelt vanaf 5-jarige leeftijd piano. Hij heeft een opleiding piano en kerkorgel gevolgd aan het Zwolse conservatorium. Dikwijls tegen de zin van zijn leraren in, heeft hij een eigen improvisatiestijl ontwikkeld waarin hij klassieke en moderne muziek combineert. Dit is een grote overeenkomst tussen hem en de organist Martin Mans die tevens aan zijn muziek een eigen gezicht heeft gegeven.  Deze gelijkgestemdheid is een aanleiding tot het geven van gezamenlijke concerten. Petra Berger heeft op jonge leeftijd al de overtuiging dat ze ‘moet’ zingen. Haar album Eternal Woman is wereldwijd goed ontvangen en in no time goud geworden. Voor haar tweede album Mistress kreeg zij zelfs een nominatie voor de Edison Klassiek. Dit jaar verschijnt haar derde album. Petra Berger is veelzijdig en zingt van pop tot klassiek en van geestelijk repertoire tot opera.

Uit de krant