Schipholfonds steunt Katwijks Samenzijn

Algemeen
Mooi bedrag voor Stichting Katwijks Samenzijn

Op donderdag 8 oktober heeft Stichting Katwijks Samenzijn uit handen van het Schipholfonds een bedrag in ontvangst mogen nemen van € 2.613,-. Eerder dit jaar werd door hen een aanvraag ingediend om het kerstdiner voor eenzame ouderen te kunnen bekostigen. Dit kerstdiner vindt plaats op 11 december in Tripodia.

Marcus Potters en Jennifer Laan namen het bedrag in ontvangst. Marcus Potters is erg blij met dit bedrag: “Door de schenking van het Schipholfonds is het voor ons mogelijk om de avond compleet te maken”. Het doel van het kerstdiner is om mensen in contact te laten komen met elkaar. Om de avond echt bijzonder te maken zal er een luxe vijfgangen diner worden geserveerd. Ook de aankleding van de zaal en diverse optredens zullen moeten bijdragen aan een bijzondere avond. “Eenzaamheid is een groot probleem in Nederland. De donatie van het Schipholfonds benadrukt dat ons initiatief goed ontvangen wordt.” zegt Jennifer Laan.

Inmiddels is het voor de ouderen ook mogelijk om zichzelf op te geven. In samenwerking met SWOK, Curadomi, DSV en de Zonnebloem is er een telefoonpunt opgericht. De verschillende organisaties hebben verschillende ouderen geselecteerd die zich op kunnen geven. Deze ouderen zullen op korte termijn een brochure ontvangen waarin meer uitleg wordt gegeven over hoe zij zichzelf op kunnen geven. Ook hebben al een aantal vrijwilligers zich aangemeld. Maar er zijn nog steeds mensen nodig voor in de bediening en de keuken. Als je jezelf wilt aanmelden als vrijwilliger kan dat op www.katwijkssamenzijn.nl. Op deze website kunt u ook meer informatie vinden over de stichting en het kerstdiner.


Uit de krant