KBV en SpiritWonen wordt Dunavie

Algemeen

Op dinsdag 1 september 2009 is Alfred Busser gestart als de nieuwe directeur-bestuurder van de fuserende woningcorporaties Woonstichting KBV en SpiritWonen. Zijn eerste officiële taak was het bekend maken van de nieuwe naam aan de medewerkers van beide organisaties. En de nieuwe naam is Dunavie.

Dunavie, natuurlijk wonen

Deze naam is ontstaan uit een brainstormsessie onder de medewerkers van beide corporaties. De medewerkers waren in groepen verdeeld om te brainstormen over de nieuwe naam. Met elkaar hebben de medewerkers maar liefst 1057 namen bedacht. Iedere groep presenteerde hun top 3 met favoriete namen. Het MT van beide organisaties heeft uit al deze namen Dunavie gekozen als nieuwe naam. Dunavie staat voor de duinen en het leven.

Nieuwe directeur

De 56-jarige Busser neemt hiermee het fusietraject over van interim directeur Simon van Keulen. Per 1 januari 2010 vormen Woonstichting KBV en SpiritWonen één organisatie genaamd Dunavie, met Alfred Busser aan het roer.

Achtergrond

Tot 1 september was Alfred Busser directeur van het Woonbedrijf Den Haag Zuidwest van Woningstichting Haag Wonen. Hij was daar verantwoordelijk voor ruim 11.000 woningen.

Uit de krant