Ethiopische President van Hope, Dr. Minas Hiruy, bezoekt RegioOndernemers

Algemeen
Op vrijdag 28 augustus heeft Dr. Minas Hiruy, President van de Ethiopische NGO Hope Enterprises, een bezoek gebracht aan de RegioOndernemers Duin & Bollenstreek. Dr. Minas is in Nederland voor een conferentie met alle directeuren van de partnerorganisaties van Woord en Daad en Red een Kind. Deze conferentie is een vervolg op de conferentie van april dit jaar, waar de basis werd gelegd voor een nieuwe beleidsstructuur met veel input van de partners uit de ontwikkelingslanden. Daarnaast heeft de Ethiopische regering Dr. Minas gevraagd om een adviesrapport te schrijven. Een efficiënte aanpak van armoedebestrijding staat centraal.

Na de conferentie bezocht Dr. Minas RegioOndernemers Duin & Bollenstreek, een platform van ondernemers uit de regio welke sinds 2003 een bijzondere band heeft met Hope Enterprises en Ethiopië. Zij zijn nauw betrokken bij de bouw van een school in Gambella en het voor de hoorn van Afrika zo ambitieuze project Hope University College in Addis Abeba. In 2010 hopen de RegioOndernemers weer naar Ethiopië te reizen voor een bezoek aan deze projecten. Elke in de regio gevestigde onderneming kan zich bij het platform aansluiten. Op: www.regioondernemers.nl vindt u onder meer een fraaie film-impressie van de organisatie en de doelstellingen.


\"\"
Dr. Minas met een aantal RegioOndernemers in KW106. Van links naar rechts: Christiaan Snel, Barend van den Broek, Altwin Heijns, Cor Schaap, Arie Balkenende, Jan Kik, Dr. Minas en Nicoline Schuitemaker.

Uit de krant