Overduin kampt nog steeds met Mexicaanse griep

Algemeen
Verpleeginstelling Overduin in Katwijk kampt nog steeds met een aantal gevallen van Mexicaanse griep onder personeel en bewoners. Er zijn maatregelen genomen om meer besmettingen te voorkomen. Zo zijn de afdelingen waar de behandeling plaatsvindt afgesloten van de andere ruimten en is een deel van het personeel thuis. Wie naar die afdeling gaat moet speciale kleding en een mondkapje dragen.

Tweederde van de Nederlandse bedrijven bereidt zich niet voor op de Mexicaanse griep. Zij hebben geen protocol opgesteld en nemen geen maatregelen om besmetting van hun werknemers op de werkvloer te voorkomen.

Dat blijkt uit een onderzoek onder meer dan vijfhonderd respondenten dat de NationaleVacaturebank dinsdag presenteerde.

Bijna 70 procent van de ondervraagden zegt ondanks het toenemend aantal gevallen van de Mexicaanse griep in Nederland niet bang te zijn om op het werk het virus op te lopen. Bij bedrijven die zich wel gereed maken voor besmettingen op de werkvloer, zegt bijna een derde van de werknemers de voorzorgsmaatregelen te negeren.

Ruim 30 procent van de ondervraagden is wél bang besmet te worden door één van zijn collega\'s. Aan het onderzoek hebben zowel werknemers als werkgevers meegedaan.

Uit de krant