Veiling brengt € 1.125 op voor Stichting Katwijks Samenzijn

Algemeen

Op dinsdag 28 juli zijn de laatste exemplaren van ’t Kattuks Straetespel geveild op de toeristenmarkt in Katwijk. Gedurende drie rondes konden de mensen bieden op de laatste spellen. Aan de biedingen te merken was de vraag naar het spel nog steeds erg groot. Het hoogste bod kwam dan ook uit op € 75-. In totaal heeft de veiling € 1.125,- opgebracht voor Stichting Katwijks Samenzijn. Dit geld zal worden gebruikt voor het kerstdiner dat zij gaan organiseren voor 150 eenzame ouderen.


Veilingmeester: Niels van der Plas

Kosten nog moeite waren gespaard door de vrijwilligers van Katwijks Samenzijn om van deze veiling een succes te maken. Er was zelfs een podium met audioapparatuur geregeld, en voor de mensen stonden er statafels met hapjes klaar. Ook het weer deed een duid in het zakje, waardoor Katwijks Samenzijn helemaal klaar was voor de veiling. Deze veiling was verdeeld over drie rondes waarin de in totaal negentien spellen werden geveild.

Ondanks dat door het mooie weer nog veel mensen op strand zaten trok de eerste ronde om 17.00 uur al aardig wat toeschouwers. Tijdens deze ronde werden er negen exemplaren ’t Kattuks Straetespel geveild. En het was te merken dat de vraag naar het spel nog steeds niet is verdwenen. Er werd fel geboden, en het duurde dan ook niet lang totdat deze eerste negen spellen verkocht waren. Marcus Potters, veilingmeester: “Het is toch leuk om te zien dat de mensen zo enthousiast zijn gebleven over het spel”. De tweede ronde vond plaats tijdens de pauze van shantykoor ‘Voor de mast’. Veel toeschouwers van het shantykoor bleven dan ook staan om mee te doen aan de veiling. Ook tijdens deze ronde werd er fel geboden. Af en toe ontstond er zelfs een ‘strijd’ tussen twee bieders. Het hoogste bedrag dat dan ook werd geboden voor het spel was € 75,-. Bart Snoek, voorzitter van de stichting: “het is mooi om te zien dat de mensen niet alleen voor het spel bieden, maar ook om onze stichting te steunen”. Dat steunen van de stichting werd dan ook herhaaldelijk naar voren gebracht tijdens het veilen. Want de opbrengst van deze veiling wordt gebruikt voor het eerste project van Stichting Katwijks Samenzijn, namelijk een kerstdiner voor 150 eenzame ouderen. Voor het kerstdiner dat gehouden wordt op 11 december in Tripodia, is de organisatie nog hard op zoek naar sponsoren. “Maar naast dat wij steun ontvangen van onze huidige sponsoren, is het ook goed om te zien dat particulieren het initiatief via deze veiling ook een warm hart toe dragen” vertelt Willem Tukker. De laatste ronde zorgde ervoor dat het totaalbedrag uitkwam op € 1.125,-.

Dat het totaalbedrag zo hoog uit zou vallen hadden de vrijwilligers van Stichting Katwijks Samenzijn natuurlijk wel gehoopt. “Dit geld kunnen wij goed gebruiken voor het kersdiner.  Op deze manier kunnen wij ervoor zorgen dat de ouderen een geweldige avond zullen beleven”. Zegt Bart Snoek. Al met al kan Stichting Katwijks Samenzijn terugkijken op een geslaagde veiling. Wilt u meer informatie over Stichting Katwijks Samenzijn, kijk dan op www.katwijkssamenzijn.nl.

Uit de krant