Wij een school, zij een school

Algemeen
In Malawi, in het Lilongwe District ligt de Miramba Primary School. De Miramba Primary School is een grote basisschool met bijna 1200 leerlingen, verdeeld over 8 leerjaren.
Het is moelijk om de school draaiende te houden. Op dit moment zijn er maar vijf leerkrachten met een diploma. Gelukkig zijn er vrijwilligers om hen bij te staan. Daarnaast is er een groot tekort aan klaslokalen. Daarom is de bouw van nieuwe lokalen belangrijk voor de school en de kwaliteit van het onderwijs. Omdat de meeste schoolgebouwen in het gebied op open ruimten staan en daardoor kwetsbaar zijn in de wind, worden hier en daar nieuwe bomen geplant als een soort stormkering.

De Christelijk Opleidingsschool bestaat dit jaar honderd jaar. Een belangrijk jubileum, wat we niet ongemerkt voorbij willen laten gaan. Wij kozen dit jaar de Miramba Primary School uit om te delen in onze vreugde. In het kader van "Wij een school, zij een school" zamelen we het gehele jaar geld in d.m.v. allerlei acties. Ook giften zijn uiteraard van harte welkom. Wij zien uw gift graag tegemoet op giro 4428596 t.n.v. de Chr. Opleidingsschool te Katwijk.

Op de school website www.coskatwijk.nl is er volop informatie over dit project te vinden.

Als hoogtepunt van alle feestelijkheden dit jaar wordt er op zaterdag 6 juni van 15.00 uur tot 19.00 uur een grote reunie op school georginiseerd. Alle oud-leerlingen en oud-leerkrachten worden hierbij van harte uitgenodigd.
Aanmelding vooraf is wel noodzakelijk. Ook hierover is meer informatie te vinden op onze website www.coskatwijk.nl onder het kopje "Wij een school, zij een school".

Aanmelden voor de reunie kan op ons e-mailadres: coskatwijk@planet.nl o.v.v. naam, adres en de betreffende schooljaren.

Uit de krant