Afbeelding

Het derde Dorcas Dinner with Friends

Algemeen

Voor de derde keer wordt donderdag 15 december het Dorcas Diner with Friends gehouden in het Van der Valk Hotel De Gouden Leeuw in Voorschoten.

De organisatie is in handen van Dorcas Ondernemers Regio West. Zij maakt deel uit van Dorcas Nederland, een Christelijke hulporganisatie die zich het leed van mensen in ontwikkelingslanden aantrekt. Ze ondersteunen projecten die medische zorg bieden en organiseren preventievoorlichting over hygiëne, HIV en aids en zoeken oplossingen voor tekorten aan (schoon) water. Anderhalf miljard mensen heeft geen toegang tot medische zorg. Wereldwijd sterven hierdoor jaarlijks 3,1 miljoen mensen.

Health For Life

Deze derde editie staat de ontmoeting in het teken van gezondheid. Dit is misschien wel hét belangrijkste wat een mens zich kan wensen. Dit geldt ook voor de bevolking in Kenia, het land waar de meeste projecten van Dorcas Ondernemers Regio West zich bevinden. De laatste jaren is er veel aandacht geschonken aan het realiseren van schoon drinkwater en het opstarten van landbouwactiviteiten. Health For Life is een volgende stap en zet in op verbetering van de hygiënische omstandigheden. Dit kan vaak heel eenvoudig met goede voorlichting en preventiemateriaal.

In Kenya worden heel veel kinderen ziek van jiggers. Kinderen lopen veelal op blote voeten in het zand. Dat vinden zandvlooien heerlijk, want die kunnen zo heel makkelijk, via een wondje, onder de huid van de voeten hun eitjes droppen. Vervolgens komt daar een larfje uit: de jigger, die verwijderd moet worden, met alle gevolgen van dien. Malaria komt in heel Kenia voor. Een ernstige ziekte die wordt overgebracht door muggen. Om de kans op besmetting te verkleinen zijn anti-muggen maatregelen noodzakelijk. Muskietnetten zijn praktische producten die mensen goed beschermen tegen insecten.

Dorcas blijft zich inzetten om het aantal nieuwe hiv-infecties te verlagen, en het toegankelijk maken van goede zorg voor mensen die al te maken hebben met hiv/aids. Wilt u bij dit event aanwezig zijn? Dan kunt u contact opnemen met Mariella Zandbergen, tel: 06 52 317 658 of Paul Voshol, tel: 06 20 706 760. Zie ook: www.dorcasregiowest.nl

Uit de krant