
Kees van den Oever kookt al bijna kwart eeuw op de ‘Zeeland’
Landbouw / VisserijKoken op de woelige baren is geen appeltje-eitje. En al zeker niet voor ongeveer 45 bemanningsleden. Kees van den Oever draait er z’n hand niet voor om. Hij kookt al ruim 25 jaar op de SCH-123 ‘Zeeland’ van Jaczon/Vrolijk.
Door W.M. den Heijer
Kees (52) had de basisschool nog maar net verlaten en zag wel wat in vissen. Van moederskant had opa Kees Krijgsman de KW-55 in de vaart gehad. Hij heeft dus wel wat vissersbloed meegekregen.
Na de basisschool ging Kees gelijk naar de Visserijschool. In 1987 is hij op zijn zestiende bij Parlevliet & Van der Plas als matroos begonnen. In 1988 en 1989 voer Kees bij Adrie van Duivenbode (De Kolenbrik) als matroos op de SCH-303 ‘Ariadne’. Daarna volgden nog meer jaren als matroos op vriestrawlers.
Kees, die in Katwijk zuid woont, vertelt er met plezier over. ‘Op die oude trawlers is het niet te vergelijken met hoe het er nu aan toegaat.’
Lees meer in De Katwijksche Post van deze week. Voor nog geen 5 euro per maand heeft u al een abonnement.