Afbeelding
Foto: pr

K&O Klassiek in Soefitempel

zaterdag 30 september 2023 20:15

K&O Katwijk biedt zaterdag 30 september in de Soefitempel een concert aan van het duo Anneleen Schuitemaker en Jeffrey Kant.

Harpiste Anneleen Schuitemaker (1992) groeide op in Katwijk aan Zee en volgde haar studie aan het Conservatorium van Amsterdam bij Erika Waardenburg, waar zij in 2014 haar Bachelor-diploma behaalde. Aansluitend werd zij toegelaten tot de masteropleiding en behaalde in juni 2018 haar titel Master of Music met een 9,5. 

Anneleen is als tweede en plaatsvervangend soloharpiste verbonden aan het Koninklijk Concertgebouworkest in Amsterdam en heeft diverse prijzen gewonnen, waaronder de 1e prijs op het Rosa Spier Harpconcours (2011) en de 1e prijs op het 5e Internationale Concours in Sandstedt, Duitsland (2014).

Anneleen vormt een vast duo met trombonist Jeffrey Kant, die op een replica van een trombone uit de Renaissance speelt. Jeffrey (1992) volgde o.a. een opleiding op het Rotterdams Conservatorium en later het Conservatorium van Amsterdam. In 2014 behaalde hij zijn diploma Bachelor of Music. Vanaf 2015 speelde hij in diverse orkesten waaronder het WDR Sinfonieorchester in Keulen.

Feestelijke afsluiter

Het duo volgt de hele tijdlijn tot heden met o.a. muziek van Bach, Fauré, Ravel, Massenet, Satie en Vaughan Williams. Het programma bevat muziek van componisten, die gaan van renaissance tot hoog romantisch en af en toe een uitstapje naar iets swingends en eindigen met een bewerking van Carmen voor trombone en harp als feestelijke afsluiter.

Kaarten voor dit concert in de Soefitempel aan de Zuidduinseweg 5 in Katwijk aan Zee kunt u online bestellen op www.kenokatwijk.nl Ook zijn ze verkrijgbaar aan de zaal en bij het kantoor van K&O Katwijk aan de Sluisweg 16 te Katwijk aan Zee. Telefonisch reserveren kan onder tel. 071-4016400 (van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 13.00 uur). Toegangskaarten kosten 16 euro, inclusief consumptie. Aanvang 20.15 uur.

Locatie