| Foto: W.H. Zandbergen
| Foto: W.H. Zandbergen Foto: W.H. Zandbergen

Orgelserie Nieuwe Kerk met Evan Bogerd

zaterdag 23 september 2023 19:30

Evan Bogerd neemt zaterdag 23 september om 19.30 uur plaats aan de speeltafel van het Van den Heuvel-orgel in de Nieuwe Kerk aan de Voorstraat in Katwijk aan Zee voor een recital van de Orgelserie van Stichting Orgelcomité Nieuwe Kerk Katwijk (SONK).

Evan Bogerd is geen onbekende meer in de orgelwereld. Hij heeft de Knol van Hasselt bereden en timmert nu aan de weg in de Amsterdamse Westerkerk. Zijn zilveren schijven hebben gouden randjes met veelal grote literaire uitdagingen op markante instrumenten als die van de Bavo, Hasselt en de Wester. 

De collega’s van de Bätz-commissie wisten hem al eerder naar Katwijk te lokken. Maar nu volgt dan het debuut even verderop aan de Voorstraat bij SONK in de Nieuwe Kerk. En hoe! 

Het slot bijvoorbeeld is aan de grote koraalfantasie van Max Reger over Wachet auf. En daarvoor is het Frans-Romantisch. De entree is voor ‘Het licht van Christus’ van Jean Langlais om vervolgens meteen door te stoten naar de 10e Symfonie van Widor. Dat is geen werk zoals de eerdere symfonieën, maar eentje met verdieping door in vier delen de Paas-hymne ‘Haec Dies’ als een rode draad te laten doorklinken. 

Tussendoor stelt Bogerd ook zijn eigen improvisatietalent ten toon. Dat wordt een avondje uit met meerdere hoofdschotels waarin de kleurrijke dispositie ten volle benut zal worden. 

Toegangskaarten (tevens programmaboek) zijn alleen aan de kerk te koop voor slechts €10 euro p.p. (QR-code en contant). Kinderen t/m 12 jaar mogen gratis. De deuren gaan open om 19.00 uur. 

Zie ook www.sonk.nl voor verdere informatie.

Locatie