Afbeelding
Foto: pr

Evan Bogerd speelt in de Vredeskerk

vrijdag 9 juni 2023 20:15

Evan Bogerd verzorgt op vrijdag 9 juni, aanvang 20.15 uur, een concert op het Bätzorgel van de Vredeskerk Baljuwplein 1 te Katwijk aan Zee.

Evan Bogerd is als jonge organist als een komeet omhoog geschoten. Op zijn eindexamen Conservatorium scoorde hij een 10. Dit resultaat is niet onbeantwoord gebleven. Op 27-jarige leeftijd werd hij onlangs benoemd tot cantor-organist van de Westerkerk te Amsterdam. 

Bogerd volgde diverse masterclasses improvisatie bij Wolfgang Seifen, Sophie Choplin en Martin Baker aan de internationale orgelacademie te Altenberg. Bogerd is gedreven om om het orgel te promoten voor een breed publiek. Evan maakte een CD in de Bavo te Haarlem en houdt wandelconcerten in Amsterdam waar veel vraag naar is.

Zijn programma is levendig met de componisten Bruhns; Bach (Passacaglia); Guilmant; Improvisatie; Reger; Improvisatie Psalm 33, waarna 3 coupletten samenzang.

De toegang is 8,50 euro, terwijl jongeren t/m 14 jaar vrije toegang hebben. Parkeren Boulevard, Tramstraat. De verrichtingen van de concertgever zijn te zien op beeldscherm. 

Na afloop is er gelegenheid met de concertgever van gedachten te wisselen onder de koffie.

Locatie