Natasja Douma treedt samen met jonge musici op tijdens Rijnsburg Klassiek.
Natasja Douma treedt samen met jonge musici op tijdens Rijnsburg Klassiek. Foto: Ab Vos

Natasja Douma samen met jong talent bij Rijnsburg Klassiek

zaterdag 10 juni 2023 19:30

Het concert in de serie Rijnsburg Klassiek rond de Rijnsburgse Paardenmarkt vindt plaats op zaterdag 10 juni. Pianiste Natasja Douma zal optreden met drie jonge violisten. Luca van der Waals, Michelle Kumara en Pouya Azimi worden door Douma begeleid. De twee eerstgenoemden traden al op televisie op bij Podium Klassiek. Leuke bijkomstigheid is dat Azimi woonachtig is in Rijnsburg. Dit gelegenheidskwartet zal de concertbezoekers beslist een bijzonder concert voorschotelen.

Natasja Douma kreeg haar eerste pianolessen van haar oma, de concertpianiste Roeli Schijf-Verhoog. Ze vervolgde haar studie aan de School voor Jong Talent aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. In 1989 begon ze haar HBO studie aan het Conservatorium van Amsterdam, waar ze de diploma’s Docent Musicus en Uitvoerend Musicus behaalde. 

In juni 2022 behaalde Natasja haar masterdiploma. Natasja won tweemaal het concours van SJMN (Stichting Jong Muziektalent Nederland). Ze won ook de tweede prijs op het concours voor de Europese Muziekprijs in Antwerpen. Natasja is een veelgevraagd duopartner, kamermusicus en begeleider, die veelvuldig optreedt in Nederland en in Frankrijk, Duitsland, Hongarije, Oostenrijk, Zweden, België en Luxemburg. Sinds 1998 werkt ze als coachpianist aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar ze vele jonge artiesten heeft begeleid en begeleidt op weg naar professioneel musicus.

Luca van der Waals

Luca van der Waals begon op 5-jarige leeftijd met vioolspelen. Inmiddels is Luca verbonden aan de School voor Jong Talent in Den Haag. Afgelopen jaren zijn veelzijdig geweest voor Luca. Ze speelde tijdens het Grachtenfestival. Ook trad ze op in de Kleine Zaal van het Concertgebouw en Podium Witteman. Recent heeft ze de eerste prijs en publieksprijs mogen ontvangen in de Regiofinale van het Prinses Christina Concours.

Michelle Kumara

Michelle Kumara maakte als driejarige al duidelijk dat ze viool wilde spelen. Op haar negende werd ze toelaten tot de School voor Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. In 2021 won een publieksprijs tijdens de nationale finale van het Prinses Christina Concours. Ook was zij in 2021 op televisie te zien bij het Kinderprinsengrachtconcert waar ze Romy Monteiro begeleidde en later dat jaar bij het programma Kerst met de Zandtovenaar. 

Pouya Azimi

Pouya Azimi is een jonge muzikant die op 9-jarige leeftijd begon met vioollessen. Een jaar later werd hij toegelaten tot de Jong-talentopleiding van het Koninklijk Conservatorium. Pouya heeft al veel succesvolle deelnames aan concoursen op zijn naam staan. Op het podium speelde hij solo met Domestica met strijkers uit het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Pouya is daarnaast ook actief in het volgen van talrijke cursussen in Frankrijk en Duitsland. Hij is een vast lid van het Atheneum Kamer Orkest.

Het Paardenmarktconcert van Rijnsburg Klassiek vindt plaats op zaterdag 10 juni in De Burgt, Burg. Koomansplein 1 in Rijnsburg. Aanvang 19.30 uur.

Dankzij medewerking van Oranjevereniging Rijnsburg, het Paardenmarktcomité en een aantal sponsors is de toegang gratis. Bij de uitgang staat een collectebus voor een vrije donatie. 

Locatie