Afbeelding
Foto: PR

Matthäus Passion voor het eerst op zaterdagmiddag

zaterdag 1 april 2023 14:00

Op zaterdagmiddag 1 april klinkt weer de prachtige muziek van J.S. Bach in Katwijk.

Voor de tweede keer in de Nieuwe Kerk en voor de eerste keer op zaterdagmiddag. ‘Op deze manier is het mogelijk er een compleet uitje van te maken. Winkelen, frisse wandeling over strand, eten en concertbezoek en dat allemaal in Katwijk! Daarom zijn we bijvoorbeeld een samenwerking aangegaan met restaurant SunsetBlvrd. Dit hopen we de komende jaren te gaan uitbreiden’, aldus Willem Verloop.

COK Hallelujah heeft een lange en zeer warme band met de Matthäus Passion. Decennia lang zorgt het koor voor prachtige uitvoeringen van de Matthäus Passion getuige alle resenties op haar website. Sinds een aantal jaar onder leiding van Marcel den Dulk, die steeds verder gaat in het benaderen van hoe Bach zijn meesterwerk bedoeld heeft. ‘Bij de eerste koorinzet zal het publiek meteen ervaren dat er sprake is van twee gescheiden koren en orkesten. Deze staan ook fysiek uit elkaar.’

Bach heeft in de Matthäus Passion de letterlijke tekst van het lijdensverhaal op weergaloze wijze op muziek gezet. Dit wordt afgewisseld met weerspiegelingen van het geweten in de schitterende aria’s en niet te vergeten de bekende koralen. Dit is de reden dat de Matthäus Passion niet alleen onder religieuze bezoekers zo’n aantrekkingskracht heeft. Het is een verhaal van gevoel, beleving en empathie, zoals Bach zijn eigen passie-op-leven-en-dood’ van nabij heeft ervaren. Van dat indrukwekkende verhaal wil COKHallelujah jou, samen met Bach, deelgenoot maken in een uitvoering die verder gaat dan de prachtige muziek.

Voor velen is het de mooiste muziek ooit gemaakt. De belangstelling is dus groot. Er zijn nog enkele kaarten online te bestelen of te koop bij de verschillende verkooppunten. Kijk voor alle info op www.cokhallelujah.nl. Maak van dit concertbezoek niet alleen een cultureel maar ook een culinair uitje. Reserveer daarom je lunch of diner via www.sunsetblvd.nl

De Nieuwe Kerk, Voorstraat te Katwijk aan Zee, gaat open om 13.15 uur. Aanvang 14.00 uur, kerk open. Kaarten kosten € 37,50.