Afbeelding
Foto:

Ierse folkband The Kilkennys in Tripodia

zaterdag 18 maart 2023 20:30

De Ierse band The Kilkennys is op tournee en komt ook naar Katwijk. De folkband uit de gelijknamige stad in Ierland is een regelrechte live sensatie en zal in maart in Nederland op een aantal plekken optreden, waarvan op 18 maart in Tripodia. 

De vier muzikale vrienden uit de Ierse stad Kilkenny zetten met hun enthousiaste muziek menig concertzaal op stelten. Na hun thuisland begint de band ook het internationale toneel te veroveren en hebben ze een grote schare fans in Europa en Amerika. Zo speelde de folkband in Nederland al op Zwarte Cross voor 15.000 bezoekers.

The Kilkennys hebben de traditionele Ierse muziek een nieuwe twist gegeven, zodat klassieke folksongs en ballades zowel de jongere generatie als de veteranen onder de muziekliefhebbers aanspreken. Inmiddels is hun naam synoniem voor de moderne Ierse muziek. Hun songs zijn vrolijk en opgetogen, zoals in hun vertolkingen van de klassiekers ‘The Spanish lady’, ‘Tell me ma’ en ‘Whisky in the jar’. Met hun energieke uitstraling, hun rappe instrumentale ritmes en onvervalste Ierse humor krijgen ze elke zaal gemakkelijk mee.

Kaarten zijn inmiddels verkrijgbaar via de ticketshop op www.tripodia.nl en kosten in de voorverkoop €25,00 per stuk. Aan de deur kost een ticket €30,00. De zaal is om 20.00 uur open en het concert begint om 20.30 uur. Meer informatie op www.thekilkennys.com

Locatie