Afbeelding
Foto: MARTIJN BERGSMA

Bibliotheek Katwijk wordt een Living Library

zaterdag 18 maart 2023 13:00 tot 16:30

Op zaterdag 18 maart tussen 13.00 en 16.30 uur verandert Bibliotheek Katwijk in een Living Library. In de Living Library lees je geen boeken, maar mensen. Mensen die je in het dagelijks leven niet snel spreekt. Durf jij het aan om je vooroordeel te ontmoeten? 

De Living Library is een beproefd concept van Deense oorsprong, dat mensen met elkaar in contact brengt om zo vooroordelen te onderzoeken en tegen te gaan. Net als in een gewone bibliotheek waar boeken toegang geven tot onbekende werelden, biedt de Living Library bezoekers ook de mogelijkheid in de belevingswereld van een ander te stappen. Door het persoonlijke gesprek tussen bezoekers en de ‘boeken’ ontstaat er een unieke kans om de verhalen van andere mensen te horen en te begrijpen. Dit kan helpen om vooroordelen te doorbreken en nieuwe perspectieven te verkrijgen.

Kom een levend boek lenen. Bezoek op zaterdag 18 maart tussen 13.00 en 16.30 uur de Living Library. Gesprekken duren 20 tot 30 minuten. Er staan vrijwilligers klaar om je te begeleiden. De Living Library is geschikt voor personen vanaf 14 jaar. Onder deze leeftijd heb je toestemming of begeleiding van een ouder of verzorger nodig.

Ben jij een levend boek?

Heb jij in het dagelijks leven te maken met vooroordelen, stigmatisering of discriminatie? Kan je goed luisteren en omgaan met moeilijke vragen? Word een levend boek! Geef je op voor onze Living Library via livinglibrary.nl/boekengezocht

Locatie