Janny van der Heijden
Janny van der Heijden Foto: Ester Gebuis

Janny van der Heijden geeft een lezing over nieuwste boek in Bibliotheek Katwijk

woensdag 6 december 2023 20:00 tot 13:32

Janny van der Heijden, bekend van het tv-programma Heel Holland Bakt, komt woensdag 6 december naar Bibliotheek Katwijk voor een lezing over haar nieuwste boek ‘Smaakpalet van de Lage Landen’, waarin ze aan de hand van talloze schilderijen en prenten de verborgen geheimen van onze eetcultuur blootlegt.

Nederland heeft wel degelijk een eetcultuur, vindt culinair publiciste en presentatrice Janny van der Heijden. In de zeventiende eeuw pronkte men met uitgebreide stillevens vol lekkernijen. Aan de hand van deze schilderijen probeert Van der Heijden een antwoord te vinden op de vraag hoe onze smaak zich ontwikkeld heeft en geeft ze antwoord op prangende vragen. Want welke geheimen leggen stillevens bloot en wat vertellen ze ons over onze tradities en eetgewoonten? Hoe lang bestaan Sinterklaaslekkernijen al? En dronken we echt bier aan het ontbijt? Dit en meer lees je in het geweldige boek ‘Smaakpalet van de Lage Landen’. En tijdens de lezing in Bibliotheek Katwijk kan jij straks ook al je vragen stellen!

Aanmelden

Meld je nu aan voor de lezing van Janny van der Heijden op woensdagavond 6 december in de Verhalenzaal van Bibliotheek Katwijk aan Zee. De lezing start om 20.00 uur, de deuren openen om 19.30 uur. Kaartjes kosten €8.50 voor leden, €10.50 voor niet-leden en scholieren mogen voor €3,- aanschuiven. Koop je kaartje via www.bibliotheekkatwijk.nl of aan de balie van de bibliotheekvestigingen.

Locatie