Meisje is bezig met een bouwproject
Meisje is bezig met een bouwproject Foto: Bibliotheek Katwijk

Samen aan de slag met LEGO en de 3D-pen

zaterdag 16 december 2023 11:25 tot 13:35

Je kunt maandelijks op zaterdag samen aan de slag in de Makersplaets van Bibliotheek Katwijk. Werk aan een programmeerproject met LEGO, creëer iets moois met de 3D-pen of bouw een houten beeldje. Geef bij je aanmelding aan op welk tijdslot je wil komen, met hoeveel kinderen je komt (max. 3) en welke activiteit jullie willen doen. De eerstvolgende Makersplaets op Zaterdag vindt plaats op zaterdag 16 december.

Maak de leukste bouwsels, zoals een dino, een bewegende attractie van Lego of een bril met de 3D-pen. Aan de hand van een handleiding en vooral… samen met vriendjes, broertjes, zusjes én papa of mama! Er is iemand aanwezig in de Makersplaets die een korte uitleg geeft en daarna gaan jullie zelf aan de slag.

Je kunt kiezen uit:

Bluebots en/of Botley programmeren en besturen (leuk vanaf 4-5 jaar)

Maak en beschilder een van de leuke houten bouwpakketten. Keuze uit: dinosaurus, auto, paard, pauw of vogelhuis (leuk vanaf ca. 6-7 jaar) (meerprijs van 5 euro per bouwpakket te betalen bij aanvang)

Bouwen en programmeren met Lego (leuk vanaf 7 jaar)

Robotje Dash programmeren (leuk vanaf 7 jaar)

Tekenen met de 3D-pen (leuk vanaf 7 jaar)

Aanmelden

Bekijk op www.bibliotheekkatwijk.nl of vraag aan de balie van de bibliotheekvestigingen naar de beschikbare tijdsloten. Een kaartje kost €5,- per groep (en je betaalt een meerprijs van €5,- als je kiest voor een bouwproject). 

Locatie