De Vrolijke Noot en Vocalis geven op 16 december een kerstconcert. | Foto: pr
De Vrolijke Noot en Vocalis geven op 16 december een kerstconcert. | Foto: pr Foto: pr

De Vrolijke Noot en Vocalis zingen de kerstdagen in

zaterdag 16 december 2023 17:00


‘Air for advent’, ‘De kleine drummer’, ‘O holy night’, ‘Halleluja’ om af te sluiten met ‘Happy Xmas’ als een mogelijke toegift! Het wordt allemaal met nog veel meer prachtige kerstliederen, soms voorzien van een nieuw muzikaal kerstjasje, gezongen door het middenkoor Vocalis en kinderkoor De Vrolijke Noot.

Maar er zijn ook vier Hollandse kerstklassiekers in samenzang met alle aanwezigen. Wanneer? Bij het kerstconcert zaterdag 16 december om 17.00 uur, midden op de winterdag, in de sfeervol versierde kerk van de H. Joannes de Doper in Katwijk aan de Kerkstraat 70. Vocalis en De Vrolijke Noot, bestaande uit respectievelijk 35 en 32 koorleden, hebben in enkele repetities een pakkend en verrassend kerstrepertoire ingestudeerd. Er is 16 december niet alleen veel te horen maar ook te zien, wat te denken van de opkomst van de kinderen met lichtjes bij het lied ‘One thousand candles’. Dus er is veel meer dan de beide beamerschermen waar alle teksten gepresenteerd worden. En… u zit in dit royale uur, rond 18.15 uur wordt immers het laatste kerstlied gezamenlijk alweer gezongen, ook comfortabel op de fraaie, kerstrode en sfeervolle kerkbankbekleding. 

Gratis concert

‘Uw waardering kan rond 18.15 uur in klinkende munt of briefpapier worden getoond bij de deurcollecte na afloop. Een ruim uur samen de kerstdagen in zingen, gezellig en sfeervol toch? Wat zou het toch mooi zijn als iedereen schouder aan schouder in de kerkbanken komt te zitten. Bent u van plan om te komen, neem dan gerust iemand anders mee en meer mag ook. Komt allen dus zaterdag 16 december, kom allen tezamen zou ik zeggen!’, aldus Agnes Bol.

Alles staat onder leiding van dirigent en muzikaal begeleider Niek van der Meij van Vocalis en dirigente Agnes Bol van De Vrolijke Noot. De entree is natuurlijk gratis, dus komt allen tezamen, en de kerkdeuren gaan om 16.30 uur open.

Locatie