Afbeelding
Foto: Maarten van Rijn

Volkskerstzang in de Oude Kerk

vrijdag 15 december 2023 19:30

Op vrijdag 15 december zal het Christelijk Gemengd Koor ‘Immanuël’ samen met het podiumorkest van Christelijke Muziekvereniging Door Vriendschap Sterk een concert geven in de Oude Kerk aan de Boulevard. 

Het thema is ‘Kerstfeest aan Zee’ en staat voor een afwisselend programma van kerstmuziek en -liederen met veel samenzang. Een echte Volkskerstzang dus. De algehele leiding heeft dirigent Peter Burger. Dit is het tweede concert in de Korenestafette ter gelegenheid van het jubileum ‘Oude Kerk 100 jaar weer kerk.’

Na het eerste korenconcert van Eben-Haëzer en Deo Juvante op 4 november, dat indruk maakte, willen Immanuël en ‘DVS on Stage’ daar een mooi vervolg aan geven. Peter Burger is de vaste dirigent van Immanuël, maar zal deze keer ook DVS dirigeren. Afwisselend zullen koor en orkest zingen en spelen, maar er zal ook veel samenzang zijn, deels begeleid door DVS on Stage, deels door de vaste organist van Immanuël Kees de Bruin. 

Peter Burger wil er een echte ‘volkskerstzang’ van maken. Het belooft dus een aantrekkelijke avond te worden. Gerco Guijt zal de avond openen en sluiten. Hij zal ook kort en krachtig de liederen aan elkaar praten. 

De concertenreeks dient ook een heel goed doel: het weer wit schilderen en aanlichten van de Oude Kerk. Het nuttige en het aangename gaan hierin dus heel goed samen.

Aanvang 19.30 uur, kerk open 19.00 uur. Entreekaarten à € 10,00 zijn te koop bij de ingang van de kerk (uitsluitend contant). Deze zijn ook te verkrijgen bij: Agatha Dameskleding, Noordeinde 32; First Man, Princestraat 22; Boekhandel Het Baken, Secr. Varkevisserstraat 37; Grand Café De Koningin, Kon. Wilhelminastraat 14.

Locatie