Het StringWood Ensemble viert op 1 december haar 15-jarig jubileum met een concert. | Foto: Hilbert Krane
Het StringWood Ensemble viert op 1 december haar 15-jarig jubileum met een concert. | Foto: Hilbert Krane

StringWood Ensemble viert jubileumfeest

vrijdag 1 december 2023 20:15

Het StringWood Ensemble, een ensemble van getalenteerde musici die graag hun liefde voor klassieke kamermuziek delen met een breed publiek, viert zijn 15-jarig bestaan met een groots jubileumconcert. Het concert, dat plaatsvindt op vrijdag 1 december om 20.15 uur in de Open Hof Kerk te Katwijk aan den Rijn, belooft een avond vol muzikale pracht, vriendschap en verbondenheid te worden. 

Het concert vertelt het muzikale verhaal van het ensemble met enkele werken die van essentieel belang zijn geweest tijdens de ontwikkeling van het ensemble. Het hoogtepunt van de avond is de heropleving van Schuberts Octet, een stuk dat het ensemble voor het eerst sinds de oprichting weer zal spelen. Daarvoor heeft het StringWood Ensemble oude vrienden, die inmiddels andere paden binnen de muziek bewandelen, gevraagd om dit werk mee uit te voeren.

Tijdens het concert schildert de veelbelovende Katwijkse kunstenares Janneke Wouters live een diverse portretten van het StringWood Ensemble. Deze schilderijen zullen beschikbaar zijn voor verkoop tijdens de pauze en na afloop van het concert.

Diepgewortelde vriendschap

Het feestconcert draait niet alleen om het jubileum van het StringWood Ensemble, maar ook om de diepgewortelde vriendschap die de basis vormt van dit ensemble. Daarom streven de leden van het ensemble er deze avond naar om sociaal contact op diverse manieren te bevorderen. 

In de foyer van de concertlocatie zullen de kaartjes van “Een Mooi Gesprek” van naturalflowercards.nl beschikbaar zijn op de tafels, hiermee hoopt het ensemble het gesprek te stimuleren tussen de vele mensen die vaak alleen naar klassieke concerten komen. Bovendien zijn mensen van de organisatie Maatjesopmaat aanwezig tijdens het concert. Zij hebben niet alleen een groepje maatjes mee, maar kunnen ook meer informatie geven over hun missie om gelijkwaardige en waardevolle sociale verbindingen tussen mensen tot stand te brengen. 

Voorafgaand aan het optreden van het StringWood Ensemble treedt een ensemble van beginnende muzikanten, jong en oud, van Harmonie Katwijk op. De gezamenlijke inspanning, het leerproces en het streven naar een mooi eindresultaat, bevordert de verbondenheid tussen mensen. Daarom wordt het publiek na afloop van het jubileumconcert uitgenodigd om kennis te maken met de muziekvereniging Harmonie Katwijk. Indien interesse gewekt is, kan men zich aanmelden voor muzieklessen, al dan niet in de vorm van duo-lessen. Het gezamenlijk musiceren brengt niet alleen harmonie in de muziek, maar stimuleert tevens de opbouw van nieuwe vriendschappen. 

Toegangskaarten voor dit concert zijn verkrijgbaar op www.stringwoodfestival.nl of aan de deur.

Locatie