Reinier van den Berg geeft 11 oktober een lezing. | Foto: Carla Manten
Reinier van den Berg geeft 11 oktober een lezing. | Foto: Carla Manten Foto: Carla Manten

RTL weerman Reinier van den Berg geeft lezing

woensdag 11 oktober 2023 20:00

RTL-weerman en meteoroloog Reinier van den Berg geeft in de Katwijkse Duurzaamheidsweek een lezing over duurzaamheid. Laat je inspireren in de Verhalenzaal in Bibliotheek Katwijk aan de Schelpendam in Katwijk aan Zee op woensdag 11 oktober vanaf 20.00 uur.

Reinier van den Berg heeft reizen gemaakt naar de meest extreme en onherbergzame gebieden op aarde. Hier heeft hij de ruigste weersomstandigheden in levenden lijve kunnen aanschouwen. Zo bezocht hij onder andere de woeste natuur van het Amazonegebied en de Groenlandse ijskappen. Toch heeft Reinier één favoriet natuurverschijnsel en dat zijn tornado’s. Als tornadojager reist hij dan ook al jarenlang de wereld over. 

Duurzaam ondernemer

In 1989 verscheen Reinier van den Berg voor het eerst op televisie, als officiële weerman van RTL. Door zijn verworven landelijke bekendheid kreeg hij steeds meer mogelijkheden om ook elders op het podium te klimmen en mensen te inspireren met zijn verhalen. 

Vijf boeken

Na 32 dienstjaren nam Reinier ontslag om als fulltime duurzaam ondernemer aan de slag te gaan. Zo is hij vandaag de dag niet alleen spreker, maar ook schrijver van vijf boeken over klimaat en duurzaamheid. Daarnaast is hij betrokken bij meerdere start-ups die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan.

Aanmelden

Een kaartje voor deze duurzaamheidslezing kost €5,- voor leden en €7,50 voor niet leden. Kaartjes zijn verkrijgbaar via www.bibliotheekkatwijk.nl of aan de balie van onze bibliotheekvestigingen. Kaartjes dienen van tevoren gereserveerd te worden.

Locatie