Het Rijnstreekkoor voert op 23 september het oratorium ´Jozef´ uit.
Het Rijnstreekkoor voert op 23 september het oratorium ´Jozef´ uit. Foto: Sydney Kruijt

Rijnstreekkoor zingt Oratorium ‘Jozef’

vrijdag 23 september 2022 20:00

Op veler verzoek zingt Rijnstreekkoor Katwijk het modern oratorium ´Jozef´ nogmaals. Het is alweer even geleden (2017) dat het koor dit prachtige werk twee keer uitvoerde: in Zierikzee en in Noordwijk. Toen in een samenwerking met het koor VZOS uit Zierikzee. Beide concerten waren uitverkocht.

Op 23 september is ´Jozef´ weer te horen. Het bijzondere in `Jozef´ is dat wijze geschiedenislessen, welke in het oratorium zijn meegenomen, ook veelvuldig in het heden terugkomen. Juist dit maakt ´Jozef´ actueel en zeer toegankelijk. De prachtige muziek maakt het luisteren naar ´Jozef´ een bijzondere beleving. 

Bijzonder is dat de componist van het stuk, Marco den Toom, zijn medewerking verleent. Hij bespeelt het orgel. De bekende tenor Jacob Schenk zingt de rol van Jozef. Een 15-koppig orkest met pianist, strijkers, blazers en slagwerk en het koor onder leiding van dirigent Jan Verhoef maken deze beleving compleet. 

Voorafgaande aan het oratorium zingt het koor twee stukken van Karl Jenkins en speelt het orkest een compositie van Jan Verhoef getiteld ‘Meditation’. Het concert heeft geen pauze.

Het Rijnstreekkoor heet u op 23 september van harte welkom. In de vertrouwde Immanuelkerk in Rijnsburg (tevens repetitielocatie van het koor) begint het concert om 20.00 uur. De kerk is vanaf 19.30 uur geopend. 

De toegang bedraagt 15 euro. Toegangskaarten zijn verkrijgbaar bij de leden van het koor, bij de ingang van de kerk en per mail of telefonisch via Nel Kraaijenoord: 0630167744 of nel.kraaijenoord@gmail.com

Locatie

  • Immanuelkerk

    Kerkstraat 3
    2231ta Rijnsburg