Afbeelding
Foto: René Van Duyvenbode

Willeke Smits in Bätzconcert

dinsdag 23 augustus 2022 20:15

Het laatste zomerconcert op het Bätzorgel, Vredeskerk, Baljuwplein 1 te Katwijk aan Zee, wordt verzorgt door Willeke Smits uit Leiden op dinsdag 23 augustus, aanvang 20.15 uur.

Willeke Smits is de huidige organist van de Hooglandse Kerk, waar zij de beschikking heeft over twee orgels: het de Swart-Hagerbeer orgel uit de 16e à 17e eeuw en het drieklaviers laat 19e eeuwse Willis orgel.

Na haar eindexamen Conservatorium bij Kees van Houten en Bernard Winsemius nam ze deel aan verschillende concoursen zoals Sweelinck Competition in Amsterdam en Haarlem. Daarnaast is ze actief als docent en muzikaal coach van jong tot oud. Dat haar hart ook bij liedzang in de kerk ligt, blijkt uit haar lidmaatschap van Psalmen Anders, een supplement bij het liedboek 2013.

Haar spel op CD van werken van de Nederlandse componist Andriessen is met het hoogste cijfer in het blad Luister gewaardeerd. Tevens viel deze waardering haar ten deel in de Orgelvriend naar aanleiding van haar spel op CD met werken van de componist Walther.

Het programma dat zij uitvoert luidt: 1. Bach: Wir danken Dir, Gott (Cantate 29); 2. Trio sonate IV BWV 528; 3. Gavotte van Rameau; 4. Vater unser im Himmelreich, T. Hagen; 5. Feestelijke muziek van Stanley in 3 delen; 6. Toccata en fuga in A van Krebs. 7. Fantasia Italiano, Krebs 8. Fantasie en Fuga b-klein Boëly; 9. Improvisatie en 2 coupletten samenzang over Ps. 100.

Toegang 7,50 euro en jongeren t/m 14 jaar vrij toegang. Parkeren Boulevard/Tramstraat. Op een scherm zijn de verrichtingen te volgen.

Locatie

  • Vredeskerk

    Baljuwplein 1
    2225br Katwijk