Afbeelding
Foto: PR

Romantisch Lunchconcert in Nieuwe Kerk

zaterdag 20 augustus 2022 12:30

Op zaterdag 20 augustus, aanvang 12.30 uur, neemt de Katwijkse musicus Hugo van der Meij plaats aan de speeltafel van het Van den Heuvel-orgel in de Katwijkse Nieuwe Kerk. Het is het vierde recital van de Orgelserie 2022 van Stichting Orgelcomité Nieuwe Kerk Katwijk.

Een concert in de serie van SONK stond al eerder gepland, maar ging destijds niet door. Maar nu is het eindelijk zover. 

Van der Meij heeft een heerlijk luchtig programma samengesteld. Muziek uit de Romantiek om stilletjes bij weg te dromen of juist met luidruchtige uitschieters en een vleugje dissonanten. Deze elementen komen allen samen in het tweede koraal van César Franck. Deze grootmeester van de Franse orgelromantiek trekt de rode draad in de concertserie 2022 vanwege zijn 200ste geboortejaar. Eveneens uit de Franse keuken horen we de virtuoze Toccata van Eugène Gigout en het geliefde De Zwaan uit het Carnaval der Dieren van Camille Saint-Saëns. 

Van dezelfde Franse slag klinkt dan ook nog van Louis Lefébure-Wély een rustig werk waarin het register Vox Humana een niet te missen rol heeft. Verder zijn er ook populaire romantische koraalbewerkingen van Klaas Jan Mulder en Hugo van der Meij zelf.

Toegangskaart en programmaboek zijn gratis; vrije gift na afloop. Deur open om 12.00 uur.

Zie ook www.sonk.nl voor verdere informatie.

Locatie