Lukt het jullie om de archeologiebox open te krijgen? | Foto: pr
Lukt het jullie om de archeologiebox open te krijgen? | Foto: pr Foto: pr

Break-in box Archeologie

woensdag 10 augustus 2022 10:00 t/m 11:00

Zin om Escape Room-ervaring op te doen? Bij de Break-in Box Archeologie ontrafel je het geheim van archeoloog Professor Rövers. Dat kan op 10 en 17 augustus in de Zomerbieb. 

Een Break-in box is een soort omgekeerde Escape Room: je moet er namelijk niet uit, maar ín zien te komen. Aan de hand van puzzels en het kraken van codes moet je de kist open zien te maken. 

Kom jij erachter wat de Professor heeft ontdekt tijdens haar onderzoeken en lukt het jou om achter het geheim te komen?

Het geheim

In de zomervakantie kunnen kinderen vanaf 9 jaar het geheim van Professor Rövers helpen ontrafelen in de bibliotheek. Doe samen met je vrienden mee met deze escape room-ervaring. Regel snel toegangskaarten.

Er zijn 2 sessies op 10 augustus in de Hoofdbibliotheek aan de Schelpendam in Katwijk aan Zee en 2 sessies op 17 augustus in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever aan de Hoorneslaan. De eerste sessies zijn van 10.00 tot 11.00 uur en de tweede sessies van 11.15 tot 12.15 uur.

Professor Rövers doet als archeologe al jaren onderzoek naar sporen uit het verleden, zoals de Bataafse opstand en de slag bij Vlaardingen. De professor gaat daarbij niet over één nachtje ijs en heeft de resultaten van haar onderzoek dan ook goed opgeborgen achter slot en grendel. In deze kist zitten behalve de onderdelen van haar onderzoek ook een waardevolle schat verstopt. Ze zou in de bibliotheek een lezing komen geven over haar archeologische ontdekkingen, maar helaas is de professor niet komen opdagen.

Lukt het jullie om de kist te openen en de juiste verbanden te leggen? Kom met je vrienden helpen om de kist te openen en ontdek wat de professor al die tijd verborgen heeft gehouden. En de beloning mogen jullie natuurlijk houden.

Leuk voor iedereen van 9 tot en met 14 jaar. Je kunt in je uppie meedoen maar ook met een groepje van maximaal 6 (als gezin bijvoorbeeld). Het spel duurt ongeveer 45 á 60 minuten. Meedoen kost 3 euro per kaart en er zijn 6 kaarten per ronde beschikbaar. 

Kaarten via www.bibliotheekkatwijk.nl en in de bibliotheken in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg.

Locatie