Jubilate geeft 20 december het kerstconcert in de Nieuwe Kerk. Er zijn 950 kaarten beschikbaar. | Foto: pr
Jubilate geeft 20 december het kerstconcert in de Nieuwe Kerk. Er zijn 950 kaarten beschikbaar. | Foto: pr Foto: pr

Eindelijk weer kerst met jubilate

dinsdag 20 december 2022 20:00

Op dinsdag 20 december is het eindelijk zo ver dat het Katwijks Christelijk Mannenkoor Jubilate haar bekende kerstconcert zal geven. Het concert vindt plaats in de Nieuwe Kerk aan de Voorstraat in Katwijk aan Zee.

Twee jaar lang kon Jubilate haar jaarlijkse kerstconcert door de vele coronabesmettingen niet geven. 

Vorig jaar moest het concert pas heel laat worden afgeblazen. Het koor had op veilige corona afstand in de Oude Kerk goed geoefend, maar het was uiteindelijk niet verantwoord dit feest door te laten gaan.

Plezier in zingen

Het waren voor de mannen van Jubilate moeilijke jaren en een aantal leden zegde hun lidmaatschap op. Het koor is dan wel in aantal gekrompen en in leeftijd ouder geworden, maar het enthousiasme, de vriendschap en het plezier in de zang is er niet minder op geworden. Toch blijft Jubilate met zijn 140 actieve zangers tot de grote mannenkoren van Nederland behoren.

Graag wil Jubilate aan het altijd grote aantal trouwe belangstellenden laten horen dat er weer vele maanden ijverig is gerepeteerd voor een heel mooi kerstconcert!

Het zangfeest begint dinsdag 20 december om 20.00 uur. De toegangskaarten zijn vanaf dinsdag 22 november verkrijgbaar bij de leden van het koor, via de website www.jubilate.nl en bij een aantal voorverkoopadressen. Zie hiervoor de poster die overal in Katwijk te zien zal zijn.

Het concert

Dit jaar vindt het kerstconcert plaats in de Nieuwe Kerk aan de Voorstraat. Jarenlang was sporthal Cleijn Duin de concerthal. Helaas werd het ombouwen in kerstsfeer van deze locatie een te grote opgave en heeft het bestuur besloten dit evenement in deze prachtige kerk te organiseren.

Door de frontale opstelling van koor, soliste en ensemble zal het geluid optimaal zijn. De speciale verlichting zal zorgen voor een warme kerstsfeer. 

Door deze keuze zullen er slechts 950 kaarten beschikbaar zijn. 

Het repertoire van deze avond wordt een grote verscheidenheid aan kerstliederen. Van traditioneel naar hedendaags. Van gedragen naar ritmisch en ook zal onze drummerboy niet ontbreken.

Medewerking

Medewerking wordt verleend door de soliste Sabine Kirsten. Zij is vooral bekend in de kop van Noord-Holland en zal haar muzikale talenten voor het eerst in Katwijk laten horen. Zij staat bekend als een sopraan met een warme klank die haar sporen ruimschoots verdiend heeft met het vertolken van talrijke oratoriumwerken waaronder de Matthäus Passion en het Weihnachtsoratorium. 

Aan de vleugel zit Arthur Postma. Aarnoud de Groen bespeelt het bekende Van den Heuvel orgel. Het muzikaal ensemble wordt geleid door Leon de Laat. Het geheel staat onder leiding van dirigent Aldert Fuldner.

Toegangskaarten €20.

Locatie