Afbeelding
Foto: Willemieke Kars

Lezing ‘de mythe van groene consument’

maandag 10 oktober 2022 20:00

Op maandag 10 oktober zal klimaatjournalist en redacteur Jaap Tielbeke een lezing verzorgen in het kader van de Katwijkse Duurzaamheidsweek. De start is om 20.00 uur in de Hoofdbibliotheek. Er is gelegenheid om vragen te stellen. 

Jaap Tielbeke (1989) is klimaatjournalist en redacteur van De Groene Amsterdammer. Hij schreef de boeken Een beter milieu begint niet bij jezelf (2020) en We waren gewaarschuwd (2022). Hij komt 10 oktober, op de dag van de Duurzaamheid, een lezing geven over deze twee werken. Daarnaast is er veel ruimte voor vragen. 

In zijn lezing zal Jaap Tielbeke ingaan op de ‘mythe van de groene consument’. We staren ons blind op persoonlijke gedragsverandering en technologische innovatie, terwijl echte verandering begint bij de politiek. Niet bij de aanschaf van een Tesla, maar bij het investeren in het openbaar vervoer. Niet bij een bekering tot veganisme, maar bij het afschaffen van intensieve veehouderij. Hij pleit de burger niet vrij van actie, maar laat zien hoe we de echte verantwoordelijken ter verantwoording kunnen roepen.

Katwijkse Duurzaamheidsweek

Tijdens de Katwijkse Duurzaamheidsweek laten de koplopers en actieve organisaties op gebied van duurzaamheid zien wat ze zoal doen om Katwijk een stukje mooier te maken. De Katwijkse Duurzaamheidsweek is een initiatief van het Katwijks Collectief Bewust aan de Kust, dat bestaat uit diverse bewonersinitiatieven op het gebied van duurzaamheid, groen en milieu.

Zin om naar deze interessante en vooral actuele lezing te komen? Dat kan op maandag 10 oktober om 20.00 uur in de Hoofdbibliotheek. Een kaartje kost 3 euro. Kaarten zijn te koop via Activiteiten op www.bibliotheekkatwijk.nl en in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg.

Locatie

  • Hoofbibliotheek

    Schelpendam 1
    2225MA Katwijk