Gerben Budding.
Gerben Budding. Foto: Rene van Duyvenbode

Concert Gerben Budding op Bätzorgel

dinsdag 27 juli 2021 20:15

Het zomerconcert in de Vredeskerk in Katwijk aan Zee op dinsdag 27 juli, aanvang 20.15 uur, wordt gegeven door Gerben Budding uit Gouda. Jongelui t/m 14 jaar hebben vrij toegang , terwijl de toegang 7,50 euro bedraagt.


De krant kopte onlangs bij zijn benoeming te Gouda-dat hij zich ziet als ambassadeur van het Goudse muziekleven. Bij een proefspel tot organist van de St. Jan-werd hij gekozen als beste uit een deelname van 22 kandidaten.


Sinds 2019 is hij bezig het bekende Moreau-orgel van de St. Jan van Gouda - de kerk is 123 meter lang - nog beter in de publieke belangstelling te brengen. De eerste publieke belangstelling is de kerkdienst, welke nog goed gevuld is. Ook bij Opwekkingsliederen begeleidt hij vanaf het orgel of beneden vanaf de vleugel.

Budding is een compleet musicus. Hij behaalde diploma hoofdvak orgel en koordirectie. Hij volgde privéles bij Louis Robilliard te Lyon in Frankrijk- bij Martin Haselböck (Bach) Duitsland en Thierry Escaich improvisatie. Naast huidige werkzaamheden als koordirigent is hij een verwoed continuospeler.In de orgelwereld wordt hij beschouwd als een toptalent.


Het is de tweede keer dat hij op het Bätzorgel is te beluisteren. Zijn programma staat als een huis. Twee geweldige Bach werken, waaronder d-moll; Concerto van Händel; werk van Mozart, Laat ons juichen Batavieren; Mendelssohn, sonate 1; Symphonie 4 van Charles Marie Widor en een improvisatie over het lied ‘Blijf mij nabij wanneer het duister daalt’.


De RIVM richtlijnen worden gehanteerd. U behoeft zich niet van tevoren aan te melden.

Vredeskerk, Baljuwplein 1, Katwijk.